FOTO. Grevă fără precedent! Unii părinții nu își trimit copiii la Școala ”Lucian Blaga” din Satu Mare

Grevă fără precedent a unor părinți în municipiul Satu Mare! Potrivit informațiilor PresaSM, un grup de părinți – reprezentând interesele a 18 elevi din clasa a I-a D de la Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” din Satu Mare – refuză să își lase copiii la cursuri. Unii părinții acuză faptul că actul educațional a fost bulversat prin schimbarea învățătoarei. Aceștia consideră că numirea noii învățătoare s-ar fi făcut prin metode ”netransparente”.

Elevii, de azi în grevă

Părinții s-au dus astăzi să discute cu reprezentanții Școlii Gimnaziale ”Lucian Blaga”, declarându-le că elevii nu se vor mai prezenta la cursuri până când nu va reveni fosta învățătoare.

”Totul a început joi, când doamna noastră învățătoare Denisa Moldovan a primit un telefon de la doamna Alina Kallos că o va înlocui. Noi, părinții, am aflat accidental. Așa că am venit cu toții să facem o grevă spontană împotriva atitudinii școlii cu privire la faptul că nu am fost informați că de luni vom intra la clasă fără să ne cunoaștem învățătoarea. Nu se ține cont de interesul copilului. Înțelegem că legal este îndrepățită să se întoarcă pe un post, la această școală, dar nu înseamnă că trebuie să vină tocmai la clasa noastră. Noi suntem foarte mulțumiți de actuala învățătoare Denisa Moldovan. Dacă am fi fost anunțați în timp rezonabil nu am fi avut nicio problemă cu această decizie”, a spus unul dintre părinți pentru PresaSM. 

Părinții, discuții tensionate cu învățătoarea

Părinții au reușit să discute și cu nouă învățătoare, dar aceștia au acuzat atitudinea cadrului didactic.

”Atitudinea dânsei a fost, oarecum, jignitoare la adresa noastră. Avem rezerve cu privire la experiența dânsei. Nu știa denumirea clasei, unde au rămas copiii cu lecția. Când am întrebat-o de experiența dumneaei, în mod arogant zâmbea și sugera cum că aceasta este doleanța dânsei, că vrem, că nu vrem. Că școala se va face cu copii, nu cu părinți. Azi a fost prima zi în care nu am lăsat copiii la școală. Nu avem nimic personal cu doamna Kallos, dar nu ne convine atitudinea și modul netransparent al acestei schimbări”, a mai precizat un părinte pentru PresaSM.

Directorul școlii cere respectarea legii

Directorul Școlii Gimnaziale ”Lucian Blaga”, Ioan Gozar, a precizat că părinții nu ar avea dreptate și că el are în vedere respectarea legii. Mai exact, Alina Kallos rămâne pe post.

”Situația reală și legală este că în data de 20 decembrie doamna profesoară titulară Alina Kallos și-a depus o cerere prin care își întrerupe concediul de maternitate și revine pe postul pe care dânsa l-a ocupat prin transfer. Sigur, părinții s-au atașat de fosta învățătoare, care a început din clasa pregătitoare cu acești copii. Probabil că nemulțumirea părinților se leagă de această lipsă de continuitate. Dar nu putem aprecia în calitate de părinte calitatea unui cadru didactic, dacă este bun sau dacă este rău. Rămâne să îi dea o șansă și dânsei. Dar părinții nu vor”, a declarat – pentru PresaSM – directorul Ioan Gozar.

Învățătoarea contestată este la clasă…fără elevi

Alina Kallos, noua învățătoare, se află în sala de clasă goală. Este important de precizat faptul că Alina Kallos nu a dorit să facă prea multe precizări legate de acest scandal: ”Eu sunt învățătoarea, potrivit legii, am venit la clasă să îmi fac treaba”.


Redăm mai jos textul petiției depuse de părinți: 

”Colectivul clasei I D, de la Școala Gimnazială “Lucian Blaga” din Satu Mare, solicităm Consiliului de Administrație să mențină învățătoarea actuală, Moldovan Denisa, la clasă, până la finalul ciclului primar. Menționăm că subsemnații nu dorim la catedră alt cadru didactic. În cazul în care cererea noastră nu este soluționată în mod favorabil până azi, 10.01.2020, de luni, 13.01.2020, întreaga clasă nu va participa la cursuri și vom intra în grevă față de instituția pe care o coordonați. În acest demers, urmărim interesul propriilor copii și specificăm că suntem foarte mulțumiți de doamna învățătoare Moldovan Denisa în ceea ce privește evoluția copiilor la clasă”.

9 Comments on "FOTO. Grevă fără precedent! Unii părinții nu își trimit copiii la Școala ”Lucian Blaga” din Satu Mare"

 1. Fapta părinților de a împiedica, în mod nejustificat, frecventarea cursurilor de către elevi, conform prevederilor art. 380 alin. (1) din Codul penal, constituie infracțiune, iar, din calitatea sa, directorul ar trebui să sesizeze poliția.

  View Comment
 2. Fără să fim părtinitori, dar părinții și-au justificat gestul. Chiar cu argumente clare.

  View Comment
 3. Că și-au justificat-o e una, dar că justificarea lor nu are nici o acoperire legală e altă.
  Sau poate îmi indicați și mie vreo prevedere care permite părinților să boicoteze procesul instructiv pe motiv că nu-i place față unui cadru didactic.

  View Comment
 4. Stimați cititori vă rog să țineți cont că doamna care insistă să intre la clasă chiar dacă a tratat părinții cu superioritate este soția dl inspector adjunct Kallos Zoltan.

  View Comment
 5. Vrem sa se termine odata ca sunt sotia lui x sau y . Pentru ca doamna Kalos ( invatatoarea nou venita) a specificat cu gura ei fata de 18 parinti ca ea va ramane aici la aceasta clasa pentru ca sotul ei este adjuntul inspectoratului scolar din Satu Mare . Este o femeie foarte aroganta fara cei 7 ani de acasa , si din cauza unei persoane sufera 18 elevi de clasa intai , care este o bataie de joc . Speram sa se rezolve aceasta situatie si sa terminam odata cu relatiile si cunostiintele , ca la urma urmei au fost schimbati din functii ministrii, priministri de ce nu sar putea schimba si un adjunt de la inspectoratu scolar , care a facut trafic de influenta asupra directorului de la scoala gimnaziala Lucian Blaga.

  View Comment
 6. Tin sa mentionez faptu ca domnei Alina Kallos I sa oferit , sa preia clasa steb I step dar nu a acceptat . Insista sa predea numai clasei intai la care preda doamna Moldovan Denisa . Si noi ne punem intrebarea oare de ce ? . De aicea se vede rea vointa doamnei Kallos Alina . Pentru ea este mai importanta clasa fara elevi de cat interesul copiilor . Iar din cauza doamnei Kallos si relatiile dansei se va desfinta o clasa intreaga . Pentru ca parintii sau decis ca daca nu o vor primi inapoi pe doamna Moldovan Denisa care este legal venita exact ca si cum sustine doamna Kallos . Numa doamna Kallos a venit cu recomandare directa ( Relatii) , iar doamna Moldovan a venit pe meritu ei

  View Comment
 7. Cu parere de rau, dar la mijloc sunt niste copii. Nu se poate juca alba – neagra cu ei, ca si cum ar fi niste gaini carora le arunca altcineva graunte. Intre copii si invatatoare e deja creata o legatura foarte puternica. Actuala lor invatatoare nu a decedat, ca sa fie asa sec inlocuita. Mi s-ar pare firesc ca doamna respectiva, daca tot vrea sa revina, sa preia un colectiv de la 0, din clasa pregatitoare. Din articol nu reiese daca parintii stiau din start, de la inceputul clasei pregatitoare ca actuala invatatoare nu va fi alaturi de elevi pana in clasa a patra.

  View Comment
 8. Asa ceva numai in Romania se poate intampla, parintii sa faca greva cand nu le convine ceva .. asa e la noi, cine are gura mai mare, acela castiga!

  View Comment
 9. Cu siguranță daca ati fi in locul părinților ,ati proceda la fel.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul Școlar Județean
FOTO. Olimpicul sătmărean David Coroian, rezultat de excepție la Turneul Internațional de Informatică 

Închide