Spitalul Carei, unitate de suport pentru pacienții COVID19 din județul Satu Mare

Ministerul Sănătății a emis un ordin de ministru privind Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei Coronavirus COVID-19 și Lista spitalelor de suport pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-COV-2. Pe listă se află și Spitalul Municipal Carei. În spitale de suport sunt tratate cazuri pozitive la COVID 19 care necesită îngrijiri medicale și pentru alte patologii.

În spitale de suport sunt tratate cazuri pozitive la COVID 19 care necesită îngrijiri medicale și pentru alte patologii. Într-o primă etapă, spitalele de suport desemnate reprezintă unități sanitare fără importanță de urgență, care pot asigura asistența medicală pentru celelalte urgente medico-chirurgicale. Au fost incluse în rețeaua de spitale de suport, unități municipale/orășenești și spitale din alte județe preponderent cele cu secții de Boli Infecțioase, precum și spitalele din alte rețele, decât ale Ministerului Sănătății ( Ministerul Transporturilor, Ministerul Apărării Naționale, unități sanitare private).

„Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor a fost elaborat de specialiștii din cadrul comisiilor de specialitate ATI, boli infecțioase și specialiști din cadrul Ministerului Sănătății, pe baza recomandărilor OMS si CE. Am cerut managerilor unităților sanitare, dar și direcțiilor de sănătate publică, serviciilor de ambulanță să aducă la cunoștința personalului medical și auxiliar, în mod repetat, procedurile ce trebuie urmate în această situație de criză, toate măsurile existente în planul de măsuri, în special reglementările privind măsurile de prevenție și utilizarea corectă, în funcție de expunere, personalului medical, dar și auxiliar”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Toate unitățile sanitare din sistemul public și privat au obligația asigurării acordării îngrijirilor medicale tuturor pacienților, în concordanță cu prevederile planului de măsuri aprobat. Refuzul asigurării acordării îngrijirilor medicale conform atribuțiilor specifice se sancționează conform prevederilor legale.

Ordinul ministerului Sănătății este publicat în Monitorul Oficial 263/31.03.2020. Acesta a fost adus la cunoștința managerilor unităților sanitare și a direcțiilor de sănătate publică într-o videoconferință condusă astăzi de ministrul Sănătății.

Ordinul poate fi consultat AICI. 

3 Comments on "Spitalul Carei, unitate de suport pentru pacienții COVID19 din județul Satu Mare"

 1. Horvath Brigitta | aprilie 1, 2020 at 08:41 |

  Unitate suport pentru covid19 a fost desemnat spitalul de la Negresti Oas ! Tinand cont de faptul ca in zona Oasului sunt cei mai multi suspevti ! La traficul de influanta a doamnei primar, a fost mutat la unitatea de la Carei ! Problema e ca personalul NU are nici o protectie in afara de halat ! Daca la spitalul judetean de la Satu-Mare nu exista, de unde o fi la cel de la Carei ?

  View Comment
 2. Horvath Brigitta | aprilie 1, 2020 at 08:45 |

  Pe lista se afla…. de cand doamna primar de la Negresti a facut un pic de trafic de influenta si asa a aparut spitalul de la Carei pe lista ! In zona Oasului sunt cei mai multi suspecti !!!
  Pare ca in Romania tot pe sistemul securist decurg lucrurile !

  View Comment
 3. Deci se aruncă capra moartă la vecini. Dar poate e mai bine așa. Poate la Carei cadrele medicale sunt mai axcepționale decât la Negrești Oaș.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus, COVID19
Unitate rar întâlnită a sătmărenilor! Donații consistente pentru Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare

Închide