Sute de asistați social prinși la păcănele și pariuri în județul Satu Mare

Asistații social din județul Satu Mare sunt atât de săraci încât își permit să joace la aparatele de jocuri de noroc sau la agențiile de pariuri sportive. Totul a ieșit la suprafață, ca și uleiul deasupra apei, după un control al Curții de Conturi a României.

Directorul executiv al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Satu Mare, Tivadar Ildiko, a spus astăzi, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural Satu Mare, că au fost 700 de suspiciuni la nivelul județului Satu Mare, din care 300 cazuri s-au confirmat.

Conform aceleiași surse, numărul asistaților social din județul Satu Mare a mai scăzut de la 3.567 de persoane la 3.052 beneficiari.

Orice asistat social trebuie să depună lunar declarația 205 la Finanțe, potrivit titlului IV din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal pentru urmatoarele tipuri de venituri:

a) venituri din dividende;

b) venituri din dobanzi;

c) venituri din lichidarea unei persoane juridice;

d) venituri din premii;

e) venituri din jocuri de noroc cu impunere finala;

f) venituri din alte surse;

g) venituri din pensii;

h) venituri realizate de persoanele fizice dintr-o asociere fara personalitate juridica constituita cu o persoana juridica, contribuabil potrivit Legii nr. 170/2016 privind impozitul specific unei activitati.

Fii primul care comentează! despre "Sute de asistați social prinși la păcănele și pariuri în județul Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre asistat social
FOTO. Așa muncesc unii la ”spațiile verzi” în municipiul Satu Mare. Pauze lungi și dese

Închide