Szatmár megyében is növekvőtendenciát mutatnak az esetszámok

Az elmúlt héten az új koronavírusos esetek több mint 30%-át Bukarestben, illetve Iaşi, Kolozs, Temes és Suceava megyében regisztrálták – tájékoztatott kedden az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP).

Szeptember 14-e és 20-a között az új esetek 32,8%-át az említett megyékben és a fővárosban jegyezték, a COVID-19 számlájára írható elhalálozások 32%-át pedig Bukarestből, Máramaros, Bihar, Hunyad és Prahova megyéből jelentették.

Bukarestben és 11 megyében a százezer lakosra jutó megbetegedések száma meghaladja a 100-at. Tizenöt megyében – Fehér, Botoşani, Kolozs, Kovászna, Ialomiţa, Ilfov, Máramaros, Olt, Szatmár, Szilágy, Szeben, Suceava, Temes, Tulcea és Vâlcea – növekvő tendenciát mutatnak az esetszámok.

Az INSP szerint minden 23. esetet az egészségügyi alkalmazottak körében regisztrálják. Az elhalálozottak 80,7%-a 60 évnél idősebb személy volt, 59,8%-a pedig férfi. Az elhalálozott személyek 95%-ának legalább egy társbetegsége volt.

Az elmúlt héten 208 koronavírusgócot jelentettek, ebből 44 egészségügyi intézményben, 38 gyermek- vagy idősotthonban, 33 gyárakban, 15 közintézményekben, 13 oktatási intézményekben alakult ki.Fii primul care comentează! despre "Szatmár megyében is növekvőtendenciát mutatnak az esetszámok"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre koronavírus
Az ország 303 tanintézetében online zajlik az oktatás

Închide