Teatrul din Carei, DESCHIS în această lună! Teatrul din Satu Mare, în cel mai fericit caz în MAI FOTO

Teatrul din Carei – reabilitat din fonduri europene, va fi deschis în această lună. Primarul municipiului Carei, Kovacs Eugen, a declarat pentru presasm.ro că nu se are în vedere organizarea unei festivități de inaugurare, pentru a nu se interpreta ca fiind o mișcare pentru a aduna capital politic. În schimb, noua sală de spectacole va fi deschisă printr-un spectacol al maestrului Tudor Gheorghe, care revine în 31 martie la Carei.

”Nu ne-am gândit încă să îl inaugurăm oficial pentru a nu se interpreta politic. Teatrul este gata și se pot face deja spectacole. S-a depus și documentația la Pompieri. În 31 martie va fi deja primul spectacol, când va reveni la Carei Tudor Gheorghe”, a spus Kovacs Eugen.

vechi01
Tetrul din Carei putea fi deschis mult mai repede, dar Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență a solicitat măsuri suplimentare de securitate la incendiu. Concret, s-a cerut montarea unei perdele de apă.

”S-a cerut ca și o măsură de prevenție instalarea unei cortine de apă, care să despartă scena de spectatori. Aceasta a fost o investiție destul de consistentă. Este o măsură de siguranță. (…) Toate măsurile de securitate, potrivit proiectului european, au fost respectate. Dar în urma tragediei din Clubul Colectiv s-a venit cu această solicitare suplimentară, pe care noi am respectat-o”, a declarat directorul Direcției de Cultură Carei, Bogdan Georgescu.

În schimb, la Satu Mare, clădirea reabilitată a Teatrului de Nord se va deschide cel mai devreme în luna mai. Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, acuză fosta conducere a municipiului pentru că i-ar fi scăpat anumite aspecte în proiect. Fapt ce ar fi provocat aceste întârzieri.

teatru de nord

”Acum am găsit noi varianta ca să îi finanțăm suplimentar, ca să își poată rezolva problemele luminilor și a sursei de curent. Pentru că nu se poate să nu funcționeze dacă nua u toate acestea. Dar am găsit varianta corectă. Cu toate că eu puteam să spun stop! Ați greșit și luați bani de la UDMR, că voi ați făcut proiectul și voi l-ați dat cui l-ați dat. Nu mai intru în amănunte”, a declarat Dorel Coica.

Fii primul care comentează! despre "Teatrul din Carei, DESCHIS în această lună! Teatrul din Satu Mare, în cel mai fericit caz în MAI FOTO"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre municipiul Carei, Teatrul de Nord
Val de violențe la Carei, Tășnad, Boinești și Becheni. Mai multe VICTIME au ajuns la spital

Închide