TOP. Care sunt cele mai nesigure localități din județul Satu Mare. Recorduri negative în două orașe


De departe, cel mai nesigur oraș din județul nostru este tocmai municipiul Satu Mare. Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție, calificativul în anul 2018 a fost RIDICAT. Cu toate acestea, coeficientul de criminalitate este în scădere în anul 2019, când a fost de 3.641, față de anul 2018 – 4.316.

Pe locul secund în topul celor mai nesigure localități se află municipiul Carei, cu un nivel RIDICAT al ratei de criminalitate. Din păcate, indicele a crescut de TREI ori în municipiul Carei, de la un coeficient de 539 în anul 2018, la un coeficient de 1.633 în anul 2019!

Cea mai mare creștere a indicelui de criminalitate se înregistrează în orașul Ardud, în care s-a înregistrat o majorare de PATRU ori a coeficientului, de la SCĂZUT – 41,67% – în 2018, la RIDICAT – 170,16% – în 2019!

Pe locul al patrulea se află orașul Tășnad, în care s-a înregistrat o DUBLARE a acestui coeficient, de la SCĂZUT – 73,58 în 2018 la RIDICAT – 136,13 în 2019.

Coeficienții se calculează pentru un an calendaristic prin însumarea valorilor regăsite la rubrica volumul criminalităţii specifice faptelor de tâlhărie (total) şi furt din societăţi comerciale, calculându-se inclusiv media naţională, respectiv judeţeană.

Pentru un tablou mai complet, vă prezentăm întreaga statistică județeană:Fii primul care comentează! despre "TOP. Care sunt cele mai nesigure localități din județul Satu Mare. Recorduri negative în două orașe"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.