Cazuri de COVID-19 la PTF Petea. Polițiști de frontieră, confirmați pozitiv

ARHIVA

Cazuri de COVID-19 și la PTF Petea, după ce la Halmeu 10 polițiști fuseseră diagnosticați cu infecția cu noul coronavirus la începutul lunii octombrie. Potrivit informațiilor PresaSM, la Petea este vorba doar despre două cazuri, cu alți trei angajați intrați în carantină, așa cum cer normele în vigoare.

Potrivit informațiilor PresaSM, doi polițiști de frontieră de la PTF Petea au fost diagnosticați pozitiv cu COVID-19. Este vorba despre un angajat care activează la punctul de trecere și un altul care lucrează pe linia de supraveghere.

Alți trei polițiști de frontieră au intrat în carantină, din care doi au ieșit astăzi din izolare, după ce au fost declarați negativ.

La începutul lunii, autoritățile confirmau că mai mulți polițiști de frontieră de la Halmeu au fost diagnosticați cu COVID-19. Reprezentanții Poliției de Frontieră au declarat atunci pentru PresaSM că un număr de zece polițiști de frontieră fuseseră depistați pozitiv cu noul coronavirus.

Ce spune Poliția de Frontieră la solicitarea PresaSM: ”În prezent, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Petea sunt doi lucrători confirmați cu Covid–19, colegi care și-au desfășurat activitatea în Punctul de Trecere a Frontierei Petea. În acest context, Direcția de Sănătate Publică Satu Mare efectuează o anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți ai celor doi, în vederea luării măsurilor de izolare la domiciliu a acestora.

Precizăm faptul că activitatea de supraveghere şi control din punctul de frontieră nu a fost afectată, aceasta desfăşurându-se în condiţii normale.

Totodată, menţionăm faptul că la nivelul instituţiei sunt implementate permanent măsurile de protecție, polițiștii de frontieră fiind dotați cu materiale de protecție individuală (măști, mănuși, dezinfectat), periodic are loc igienizarea și dezinfectarea adecvată a tuturor încăperilor din sector și ale celorlalte structuri subordonate, se păstrează distanța socială, iar la intrarea în serviciu are loc instruirea personalului în ceea ce privește măsurile de prevenire a transmiterii virusului”.
Fii primul care comentează! despre "Cazuri de COVID-19 la PTF Petea. Polițiști de frontieră, confirmați pozitiv"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus, coronavirus Satu Mare, COVID-19 Satu Mare, COVID19, Poliția de Frontieră
COVID-19 Satu Mare: Crește numărul sătmărenilor declarați vindecați

Închide