TOP. De la ce iau foc casele sătmărenilor. Cele mai periculoase cauze


În primele șase luni ale acestui an, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Someș” al Județului Satu Mare a executat mai multe acțiuni de stingere ale unor incendii decât în perioada similară a anului trecut.

Concret, dacă în prima jumătate a acestui an s-a intervenit în 149 de cazuri, în aceeași perioada a anului 2018 au fost 137 de situații.

Din analiza statistică privind sursa principală de aprindere, în cazul incendiilor la care a interevenit inspectoratul, rezultă următoarele:

1. Flacăra (foc în aer liber, chibrit, flacara aparate termice, etc): 34 %;

2. Jar sau scântei: 26%;

3. Scurtcircuit electric: 20%;

4. Efect termic (căldură prin contact sau radiație, obiecte incandescente, țigara): 14%;

5. Autoaprindere: 1%;

6. Scântei mecanice: 1%;

7. Trăznet: 1%;

8. Efectul termic al curentului electric: 1%;Fii primul care comentează! despre "TOP. De la ce iau foc casele sătmărenilor. Cele mai periculoase cauze"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre incendiu
Mașină cuprinsă de flăcări pe o șosea din județul Satu Mare

Închide