TOPUL rușinii. Liceele din județ cu cele mai slabe rezultate la Bacalaureat
În timp ce Colegiul Național ”Ioan Slavici” Satu Mare se poate lăuda cu două medii de zece, având din nou cele mai bune rezultate la Bacalaureat, există și cinci licee codașe în județul Satu Mare.
De exemplu, la LICEUL TEHNOLOGIC ARDUD și la LICEUL TEHNOLOGIC CONSTRUCȚII DE MASINI „UNIO” SATU MARE nu s-a prezentat la Bacalaureat niciun elev.
În ce privește LICEUL TEHNOLOGIC „UNIO-TRAIAN VUIA” SATU MARE s-au înscris șase elevi (majoritatea de la seral), dar toți au fost respinși.
Pe de altă parte, LICEUL TEHNOLOGIC „PETRU CUPCEA” SUPURU DE JOS a avut un singur elev înscris, care a reușit să obțină media 6,75.
Situație identică este și la LICEUL TEHNOLOGIC „SIMION BĂRNUȚIU” CAREI, acolo unde singurul elev înscris a luat media 6,45, fiind admis.
REZULTATE complete –> CLICK AICI
Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, 27 iunie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.
În cazul în care diferența dintre notele celor doi evaluatori este mai mică sau egală cu un punct, este calculată nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire, fiind înregistrată în catalogul de bacalaureat.
Ce se întâmplă dacă diferența dintre notele acordate de cei doi profesori evaluatori este mai mare de 1 punct: acestea nu se transcriu pe lucrare și se procedează astfel:
- președintele comisiei nominalizează alți doi profesori evaluatori pentru recorectarea lucrării;
- după finalizarea recorectării lucrării, notele acordate de fiecare din cei patru evaluatori se trec pe lucrare și se semnează de către evaluatori;
- președintele comisiei calculează nota finală din cele 4 (patru) note, după eliminarea celor două note – valori extreme, ca medie aritmetică cu două zecimale, fără rotunjire, a celor două note – valori centrale. Media rezultată reprezintă nota finală pe care o trece pe lucrare și semnează.
În situația în care, după desecretizarea lucrării, se constată o diferență de notare mai mare de 1,5 puncte, în plus sau în minus, între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații, lucrarea se resecretizează și este transmisă spre a fi reevaluată altor doi profesori evaluatori. Nota finală, ca urmare a reevaluării în etapa de soluționare a contestației, este calculată cu respectarea prevederilor amintite mai sus.
Afișarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.