Traficul se va închide definitiv în centru. Soluția Primăriei Satu Mare pentru șoferi

Primăria municipiului Satu Mare are în plan închiderea definitivă a circulației rutiere în Piața Libertății din Centrul Vechi al municipiului Satu Mare. În acest sens, există deja un proiect cu finanțare europeană, care va intra în curând în linie dreaptă. 

Parcări supraetajate, cu sute de locuri

Pentru a veni cu o alternativă la soluția de închidere a circulației, administrația locală a publicat planurile urbanistice pentru cele două parcări etajate care urmează să fie construite în zona centrală. Este vorba, în total, de peste 300 de noi locuri de parcare ce vor fi puse la dispoziția șoferilor sătmăreni.

Sătmărenii vor închiderea centrului pentru mașini

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, susține că majoritatea sătmărenilor sunt de acord cu restricționarea traficului rutier în Piața Libertății din centrul vechi al municipiului și transformarea într-o zonă pietonală, de promenadă. Mai exact, 82% dintre sătmărenii care au răspuns la un sondaj al administrației locale au salutat ideea pietonizării și asigurarea pistelor pentru biciclete în această zonă.

Parcare etajată în spatele magazinului “Someșul”

sursa: Google Maps

Primăria vrea să transforme parcarea din spatele magazinului “Someșul”. Potrivit memoriului tehnic, având în vedere faptul că zona este și acum folosită ca o parcare, dar cu un singur nivel, locul este utilizat ineficient.

Pe suprafața de peste 3500 mp, autoritățile vor să ridice o construcție cu subsol și patru etaje, cu o suprafață de 1350 mp. Aici, sătmărenii vor avea la dispoziție 172 de locuri de parcare, din care 27 la subsol și câte 29 la parter și la fiecare dintre cele patru etaje, cu mențiunea că în cazul etajului IV este vorba despre o terasă. Vor exista și 10 locuri de parcare neacoperite, mai arată memoriul autorităților, ducând numărul la 182 de noi locuri de parcare.

Parcare etajată pe strada Kogălniceanu

sursa: Google Maps

Și terenul pe care Primăria îl deține la intersecția străzilor Mihail Kogălniceanu și Retezatului va fi transformat într-o parcare etajată. Autoritățile dețin aici un teren de peste 1700 de mp, din care, pe circa 1300 de mp există o construcție aflată într-o avansată stare de degradare.

Primăria vrea să ridice, pe 1360 de mp, o clădire cu subsol și două etaje, așa cum prevăd normativele zonale. În total, clădirea va oferi 146 de locuri noi de parcare, 34 la subsol, 22 la parter și câte 34 la următoarele două etaje. Pe terasă vor mai fi disponibile 22 de locuri de parcare, și alte 12 neacoperite, adică un total de 158 de locuri, în interior și la exterior.

Autoritățile precizează că astfel vor reuși să fluidizeze traficul în zonă, actualmente strangulat de numărul mare de mașini parcate pe carosabil.

1 Comment on "Traficul se va închide definitiv în centru. Soluția Primăriei Satu Mare pentru șoferi"

  1. Tot auzim de proiectele respective, dar când vor fii implementate?
    Sa nu uitam ca fiecare administrație care s-a succedat la conducerea primăriei, pe hârtie, transforma orașul mai ceva ca cele din occident, dar în realitate…

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Centrul Vechi, parcare
FOTO. Așa se staționează în Occident. Ne arată unii șoferi reîntorși din ”civilizație”

Închide