Transportatorii și mii de navetiști, împinși spre marginea Sătmarului. Scoși din centru

Transportatorii intrajudețeni de persoane din județul Satu Mare au fost luați prin surprindere de anunțul potrivit căruia cea mai mare stație de autobuze din municipiul Satu Mare s-ar putea desființa încă din acest an. Reporterii PresaSM au luat legătura cu unii dintre reprezentanții transportatorilor, care au precizat că nu prea există alte soluții în locul actualei stații. Decât în zonele periferice ale municipiului. 

”Nu am fost informați, nu știm nimic. Nu vedem o altă variantă dacă vom fi scoși de lângă Finanțe. Ni se tot spune să folosim stațiile existente, dar cele mai multe nu sunt în zona centrală. Stația Transurban este departe, de exemplu. Nimeni nu se gândește la transportatorii care plătesc taxe și impozite. Dar mai ales la navetiști, care vin și lucrează în municipiul Satu Mare, aduc o plus-valoare în acest oraș”, a spus patronul unei firme de transport. 

Stația de la Finanțe, cu zilele numărate

Cea mai mare stație de autobuze din zona centrală a municipiului Satu Mare, folosită de către operatorii de transport intrajudețean, se va închide. Proprietarul terenului, Alexandru Molnar, a declarat pentru PresaSM că a obținut deja certificatul de urbanism pentru construirea unui complex comercial și în curând va obține și autorizația de construire.

Dacă vremea va permite, a precizat Alexandru Molnar, lucrările ar urma să înceapă în luna decembrie. În caz contrar, acestea vor putea fi demarate în luna martie. Dată care va coincide automat cu închiderea stației folosită de mii de navetiști.

Posibilă stație, pe strada Fabricii  

Primăria Satu Mare va construi o autogară modernă, fiind foarte posibil ca aici să se mute toți transportatorii intrajudețeni. Doar că până se va finaliza proiectul vor mai trece câțiva ani. 

Proiectul prevede construcția unei autogări pe strada Fabricii, a unui centru de comandă a traficului și a unei stații de alimentare pentru autobuzele electrice/hibrid care vor fi achiziționate de Primăria Municipiului Satu Mare din fonduri europene. Tot aici se va înființa și un terminal pentru închirierea bicicletelor.

Conform devizului general întocmit de către proiectant, valoarea totală a obiectivului de investiții este de 6.407.266,03 lei, fără T.V.A. În acest moment, în municipiul Satu Mare nu există o autogară decentă, care să deservească toate firmele de transport persoane. În acest moment, călătorii sunt obligați să aștepte sub cerul liber.

7 Comments on "Transportatorii și mii de navetiști, împinși spre marginea Sătmarului. Scoși din centru"

 1. astea sunt sf-urile Primăriei Satu Mare create de niște angajați care sunt niște incompetenți!!!!!!!!!!!!!!!!!! obedienți ai clasei politice și care datorită acestora cetățenii au de suferit!!!!!!!!!!!!!!!!

  View Comment
 2. De ce nu se reabiliteaza vechea autogara? Ar fi simplu. Este destul de mare, este aproape de centru, nu este foarte departe fata de actuala statie.

  View Comment
 3. Cate ipocrizie din partea transportatorilor, cica au fost luat prin surprindere ha-ha-ha…..parca nu stiau ca folosesc un teren privat care nu are nicio legatura cu statul….de ce nu au cumparat aceste firme terenul respectiv de la Molnar ?! Sa realizeze fiecare firma o autobaza indiferent unde, dupa care sa faca un circuit prin oras sa colecteze clientii, pe care cica respecta. De ex. sa inchirieze de la Transurban prin forme legale, adica prin contract de locatiune pe x ani ( sa nu mai fie luati prin surprindere) si va porni de pe Fara Ferastrau autocarul care merge de ex. in Negresti, si se va opri de ex. la Burdea, Economic si Botizului ptr a colecta pe clienti care pana acum se asteptau prin mocirla de langa Finante, care nicidecum nu era o autogara. Stai acolo prin noroi, cand ploua te ascunzi sub copaci…e timpul sa gaseasca si transportatorii solutii civilizate, chiar daca se va micsora putintica profitul…

  View Comment
 4. Oare nu de aceea exista autogara? Numele cam sugereaza cum trebuie folosit.

  View Comment
 5. nu vor face nici o autogara îa secolul ăsta, sunt niște mincinoși

  View Comment
 6. Cetatean satmarean | noiembrie 13, 2019 at 12:08 |

  Pe planul atasat scrie ca proiectul e pe str. IALOMITEI, nu Fabricii. E o mare diferenta…

  View Comment
 7. sa invete soferii sa aiba grija de fiecare client,
  soferul nu opreste in statie pt un singur pasager si acum plang ca n-au bani.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre firmă de transport, navetiști
FOTO. Se închide cea mai mare stație de autobuze de lângă Finanțe. Mii de navetiști afectați

Închide