Újra személyesen is igényelhető a magyar állampolgárság az Eurotrans Alapítvány területi irodáiban


Az online ügyintézés után ismét megnyíltak az Eurotrans Alapítvány területi irodái, így újra lehetőségük van az érdeklődőknek a személyes ügyintézésre az egészségügyi előírásokat betartva. A területi irodák működése mellett az Alapítvány kiszállásokat és konzuli napokat is szervez, ezáltal kisebb településeken is könnyen elérhetők lesznek az Alapítvány szolgáltatásai.

Keddi közleménye szerint az Eurotrans Alapítvány segítségével könnyen elérhetővé válik a honosítás, a magyar állampolgárság megszerzése, ráadásul 2020 februárjától a magyar igazolvány mellett a honosítási kérelmet benyújtó személyek mindegyike hivatalból kap magyar személyazonossági igazolványt is. Emellett az Alapítvány lehetőséget biztosít az útlevél igénylésére, a születés anyakönyveztetésére, valamint a házasság és elhalálozás bejelentésére is.

A kisgyermekes családok számára továbbra is elérhető az Anyasági támogatás és a Babakötvény. Az Anyasági támogatást a baba születését követő hat hónapon belül igényelhető támogatás keretében gyermekenként egyszeri 64.125 forint (kb. 850 lej), ikertestvérek esetén gyermekenként 85.500 (kb. 1100 lej) forint juttatásban részesülhetnek.Február folyamán több mint 100 településre szervez az Alapítvány kiszállást és közel 30 településen lehet átadni az elkészült iratcsomókat a konzulátus munkatársainak, a kihelyezett konzuli napok alkalmával. A kiszállásokról és kihelyezett konzuli napokról részletek az Alapítvány honlapján és Facebook-oldalán olvashatnak.

Az Eurotrans Alapítvány munkatársai ingyenesen segítenek az iratcsomó összeállításában, a kérelmek kitöltésétől a fordítások elkészítéséig. A területi irodákban dolgozó kollégáink meghatározott program szerint, előre meghirdetett helyszíneken végzik munkájukat, amelyekről előzetesen értesítik az adott települések lakosságát.Fii primul care comentează! despre "Újra személyesen is igényelhető a magyar állampolgárság az Eurotrans Alapítvány területi irodáiban"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Magyarország
Nem kell haragudni az Unióra a Minority Safepack elkaszálása miatt. Egyszerűen így működik

Închide