Ultima oră! Gigantul Strabag va prelua lucrările de la Autostrada Codrului


Potrivit informațiilor PresaSM, gigantul Strabag (Austria) va prelua lucrările de modernizare a Drumului Județean 193 A – cunoscut ca și Autostrada Codrului – Amați – Rușeni – Tătărești – Necopoi – Homorodu de Jos -Homorodu de Mijloc – Homorodu de Sus – Solduba – Hodișa – Socond – Rătești (DN 19A).

UPDATE 15:02 CJ: S-au stabilit etapele pentru finalizarea subcontractării

“Conducerea Consiliului Județean Satu Mare încearcă găsirea celor mai bune soluții în vederea finalizării lucrărilor pe DJ 193A, unul dintre cele mai mari proiecte ale ale Consiliului Județean Satu Mare, în domeniul rebilitării drumurilor județene. În urmă cu câteva minute s-a încheiat o nouă rundă de discuții purtată cu reprezentanții firmei propusă de Tehnic Asist, pentru a prelua lucrările la “Autostrada Codrului”, în calitate de subcontractant. Astăzi au fost stabilite etapele necesare pentru finalizarea procedurii de subcontractare și încheierea actului adițional pentru realizarea lucrărilor rămase de executat. Considerăm că nemulțumirea locuitorilor din zona Codrului față de suspendarea lucrărilor și starea precară a drumului, în special pe porțiunea Amați – Rușeni, este justificată, tocmai de aceea Consiliul Județean Satu Mare insistă pentru găsirea unei strategii rapide pentru a se continua reabilitarea drumului, în condiții de legalitate”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Consiliul Județean Satu Mare.

Informații de ultimă oră

Discuțiile pentru parafarea contractului au loc chiar în aceste momente (ora 13.30) între directorul Strabag și conducerea Consiliului Județean Satu Mare. Tratativele se poartă în biroul președintelui Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba.

Potrivit informațiilor PresaSM, lucrările vor fi efectuate de către ARL Cluj – societate a Strabag. Mai exact, ARL Cluj a subcontractat lucrările de la Tehnic Asist, cu condiția să se cesioneze plățile direct către subcontractant. Mai exact, banii să nu fie plătiți către Tehnic Asist, ci direct către ARL Cluj – Strabag.

Cine sunt cei de la ARL Cluj – Strabag

ARL Cluj (Antepriză Reparații și Lucrări Cluj) este o companie de construcții din România. Are ca obiecte de activitate întreținerea, construcția și repararea drumurilor și podurilor, producerea și comercializarea de produse din asfalt și servicii de transport de persoane. Este organizată în cadrul a 18 amplasamente situate în șapte județe, respectiv Satu Mare, Cluj, Alba, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Bihor și Sălaj. Societatea a fost scoasă la vânzare pe parcursul a trei etape, în 2003, 2005 și 2006, însă în primele două etape nu s-a finalizat procesul de privatizare. În mai 2007 a fost preluată, în urma unei licitații, de concernul austriac Strabag, pentru suma de 5,2 milioane euro.

Istoria insolvenței Tehnic Asist

Reamintim faptul că una dintre cele mai ample lucrări din județul Satu Mare au fost demarate și mai apoi sistate de Tehnic Asist, care a intrat în insolvență. În baza procesului de evaluare desfăşurat de către Consiliul Județean Satu Mare, prețul ofertat pentru execuția lucrării de modernizare a ”Autostrăzii Codrului” era de 88.390.835,70 lei, inclusiv TVA, iar durata de execuție era de 36 luni.

Magistrații Tribunalului Botoșani au aprobat în urmă cu doi ani cererea administratorului Tehnic Asist, Daniela Vlas, ca firma să intre în insolvență și au desemnat un administrator judiciar provizoriu. De atunci, Consiliul Județean Satu Mare și Tehnic Asist s-au judecat în instanțele din Satu Mare, Bihor și Botoșani, spre nemulțumirea a zeci de mii de oameni care locuiesc sau tranzitează zona.1 Comment on "Ultima oră! Gigantul Strabag va prelua lucrările de la Autostrada Codrului"

  1. STRABAG ăsta numa promite și nu face nimic lucrare la al treila pod decîn la promis probabil sa molipsit de la guvernanti promisiuni si în rest nimic.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre autostrada Codrului, Consiliul Județean Satu Mare, Strabag
Primăria vine cu explicații. De ce nu a fost autorizat protestul pentru Autostrada Codrului

Închide