Un sindicalist cere oprirea exploatării muncitorilor în Satu Mare: ”Salarii egale ca în Occident”

Liderul sindicatului CNSLR Frăția – filiala Satu Mare, Dan Burulea, susține un proiect – demarat de opt state din estul Europei – prin care Comisia Europeană să intervină și să oprească exploatarea muncitorilor din estul Europei, respectiv din județul Satu Mare.

Mai exact, asigurarea de către investitorii străini a unui salar la nivelul celui din țara de origine. Fie că vorbim despre Germania, Franța, Italia, spune Dan Burulea.

”Câtă vreme vorbim despre egalitate în toate domeniile, inclusiv în domeniul liberei circulații a capitalului, în egală măsură trebuie să vorbim și despre egalitate în ceea ce privește salariile. Atâta vreme cât costurile de producție pentru un investitor în România sunt egale cu costurile de producție în străinătate, considerăm că și plata forței de muncă trebuie să fie egală ca și în țările Uniunii Europene”, spune Dan Burulea, fără să nominalizeze vreun investitor anume.

În acest moment se strâng semnături la nivelul întregii țări, care mai apoi vor fi trimise către Comisia Europeană, solicitându-se demararea unor politici comune de egalizare a veniturilor în spațiul întregii Uniunii Europene.

”Este nefiresc ca un agent economic să vină și să ivestească în România pe ideea că va realiza un multiplu venit doar prin exploatarea forței de muncă, prin plata unui nivel de salarizare scăzut. (…) Uniunea Europeană, ca și for superior, are obligația de a impune tutror respectarea tuturor muncitorilor prin plata unui salariu egal cu cel din vestul Uniunii Europene. (…) Trebuie ca Uniunea Europeană să asigure un minim de venit care să garanteze un trai decent”, a mai spus Burulea.

1 Comment on "Un sindicalist cere oprirea exploatării muncitorilor în Satu Mare: ”Salarii egale ca în Occident”"

  1. Palincaş vasile | noiembrie 6, 2017 at 12:43 |

    Fff corect

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre investiție
McDonald`s se construiește în intersecția Burdea. Primăria Satu Mare pregătește terenul

Închide