Ungaria a blocat din nou PTF Petea și Urziceni! Din nou fără explicație

FOTO: Arhivă

Ungaria a blocat din nou tranzitul persoanelor care nu sunt transportatori de marfă sau navetiști transfrontalieri, potrivit informațiilor PresaSM! Românii care vin spre punctele de trecere a frontierei de la Petea sau Urziceni sunt întorși din drum de poliția maghiară încă de la zeci de kilometri distanță de cele două puncte și redirecționați spre PTF Borș sau PTF Nădlac. 

”Astăzi nu a intrat și nu a ieșit nicio persoană, cu excepția transportatorilor, navetiștilor și a cazurilor medicale urgente. Nu ni s-a dat nici acum vreo explicație. Din informațiile pe care le avem, sunt ceva șanse să se redeschidă, dar nimic nu e sigur. Acțiunile colegilor maghiari sunt imprevizibile, nu au o logică, așa că este foarte greu să ne exprimăm în acest moment”, susțin surse avizate din cadrul Poliției de Frontieră, pentru PresaSM. 

Potrivit informațiilor PresaSM, polițiștii de frontieră maghiari au informat doar verbal că nu mai permit trecerea frontierei pe la PTF Petea și PTF Urziceni a românilor care vin din Occident! În schimb, la nivel oficial, în scris, nu a fost oferit nici până astăzi răspuns!

Practic, toți românii sau alți cetățeni străini care vor să intre în România, aflați în tranzit spre Republica Moldova, Ucraina sau Bulgaria, au fost redirecționați spre PTF-urile de la Bors sau Nădlac. Situația este foarte tensionată în aceste zone, sute de persoane solicitând explicații, care întârzie să apară.

Potrivit informațiilor PresaSM, în acest moment pot să treacă doar transportatorii de marfă, navetiștii transfrontalieri și cazurile medicale de urgență!

Reamintim faptul că marți, 19 mai, miniştrii de interne ai României şi Ungariei, Marcel Vela şi Sándor Pinter, şefii poliţiilor de frontieră din cele două state au purtat o serie de discuţii în cadrul cărora au stabilit detaliile tehnice în vederea implementării acestora la frontiera comună.

Astfel, începând cu data de 21 mai, ora 06.00, la graniţa româno-ungară au fost deschise zece puncte de trecere a frontierei, atât pentru traficul de turisme şi persoane, pentru efectuarea formalităţilor specifice pe sensul de intrare / ieșire în / din ţară și cu respectarea măsurilor dispuse pe linie de sănătate publică din cele două state:

P.T.F. Petea – judeţul Satu Mare
P.T.F. Urziceni – judeţul Satu Mare
P.T.F. Valea lui Mihai – judeţul Bihor
P.T.F. Borş – judeţul Bihor
P.T.F. Salonta – judeţul Bihor
P.T.F. Vărșand – judeţul Arad
P.T.F. Turnu – judeţul Arad
P.T.F. Nădlac I – judeţul Arad
P.T.F. Nădlac II – judeţul Arad
P.T.F. Cenad – judeţul Timiş

Fii primul care comentează! despre "Ungaria a blocat din nou PTF Petea și Urziceni! Din nou fără explicație"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre PTF Petea
Alba-neagra! Ungaria a redeschis temporar accesul prin PTF Petea și PTF Urziceni

Închide