Unicarm a împlinit 20 de ani! Povestea celui mai bogat sătmărean: Vasile Lucuț

Unicarm – cel mai mare procesator de carne din România, potrivit datelor de la Registrul Comerțului, sărbătorește astăzi 20 de ani de activitate. Unicarm a ajuns în anul 2015 la un rulaj de 645 de milioane de lei. Unicarm are pe statele de plată aproximativ 2.800 de angajaţi. În acest context, patronul Unicarm – Vasile Lucuț – deţine o avere de 80-82 de milioane de euro, calculată la nivelul anului trecut.

Vasile Lucuţ este proprietarul celei mai mari companii din judeţul Satu Mare: Unicarm, o reţea de magazine, fabrici de pâine, lapte şi unităţi de procesare a cărnii.

Antreprenorul din Satu-Mare a ajuns la două decenii de la înfiinţarea companiei să controleze un business de sute de milioane de euro pe an. Vasile Lucuţ este şi la ora actual cel mai bogat sătmărean din Topul Miliardarilor.

Povestea lui Vasile Lucuţ a început încă în zorii democrației din România, în anii 90. Cu un pronunțat simț al comerțului, omul de afaceri a început să transporte produse electrocasnice, dar și celevra pălincă oșenească. Prima sa firmă se numea TransCrenguţa.

Povestea Unicarm a început în 1997, când un vis i s-a îndeplinit: a inaugurat prima sa secție de procesare a cărnii, fiind, la acea vreme, cea mai modernă din județul Satu Mare. Cum afacerea mergea ca pe roate, o mare parte a profitului a fost reinvestit.

Un moment de cumpănă a fost în plină criză economică, în 2009. Când toți oamenii de afaceri vorbeau de reducerea investițiilor, Vasile Lucuț a investit masiv și a deschis patru noi fabrici, în care produce lapte proaspăt, lapte praf, îngheţată şi o unitate de producţie pentru panificaţie.

Cam aceasta pare să fie rețeta succesului, a unei munci de peste două decenii, într-o țară cu un mediu economic extrem de instabil. Vasile Lucuț a știut să facă afaceri în acest mediu relativ ostil. Iar acum a ajuns să dețină un imperiu.

4 Comments on "Unicarm a împlinit 20 de ani! Povestea celui mai bogat sătmărean: Vasile Lucuț"

 1. Ioan Marița | noiembrie 25, 2019 at 08:38 |

  FELICITĂRI DOMNU VASILE

  View Comment
 2. Am doua nelămurire:de ce carnea care a fost cantarita la predare în unitățile Unicarm ,este supusă congelarii iar la cumpărare nu se respectă eticheta existenta pe produs si cumpărăm gheata la pretul cărnii.Si a doua când vrei sa cumperi carne tocată, (de ex fleica )aceasta este cămăruță la început, apoi tocată si nu se pune la cântar,,,oare în masina de tocat nu rame carne ,,,intreb asa de curiozitate si chiar nu inteleg acest mod de comercializare ,,,
  Multumesc si un raspuns va rog ,v-am scris si pe mess,

  View Comment
 3. Gică Contra | ianuarie 11, 2020 at 22:13 |

  Nimic despre modul cum a ajuns cel mai bogat sătmărean?! Ceva despre exploatarea angajaților?! Sute și mii de angajați (de când funcționează firma) puși să lucreze mai mult de 8 ore pe zi, plata la salariul minim pe economie, completarea salariului „la negru”, etc. Cum a putut să dea salarii „la negru” dacă totul este fiscalizat?! Ceva despre controalele, de fațadă, ale DSV mu spuneți?! Ați vorbit cu muncitorii (foști sau actuali)?

  View Comment
 4. Sunt client a produsele din carne si mezeluri de 18 ani. Sunt cardiac și hipertensiv din 2012
  Vă rog respectuos să nu m-ai băgați multă sare în mezeluri, sunt foarte bune și gustoase dar sunt și foarte sărate. Faceți vă rog 0,2/ sare la 100 g de mezeluri. S-au fără sare expres pentru cei care trebuie să consume fără sare. Va multumesc pentru intelegere sper că o să luați în considerație condoleanțele mele.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Unicarm
Unicarm, atacat violent de un politician maghiar. Instituțiile române și maghiare îl contrazic

Închide