Vaccinare COVID-19: Primarul Kereskényi critică Ministerul Sănătății


Ministerul Sănătății vrea să oblige primăriile, printr-o Ordonanță de Urgență, să organizeze și să doteze centrele de vaccinare anti-COVID-19 și să asigure plata personalului, fără să aloce și fondurile necesare.

Potrivit primarului Kereskényi Gábor, campania de vaccinare ar trebui să fie o prioritate absolută pentru Ministerul Sănătății și nu să paseze această responsabilitate către primării.

Chiar dacă, așa cum a arătat și Emil Boc, președintele Asociației municipiilor din România, toți primarii din România susțin procesul de vaccinare pe care îl consideră de interes național, de protejare a sănătății publice și extrem de important în procesul de revenire la starea de normalitate pe care am avut-o înainte de pandemie.


“Ordonanța doar ne dă sarcini și responsabilități, fără să asigure și un buget. Trebuie să fie modificată, astfel încât povara financiară să fie mai corect distribuită. Dar, pentru buna reușită a campaniei de vaccinare, Ministerului Sănătății trebuie să-și asume responsabilități, nu doar să transfere atribuții către administrația locală, fără asigurarea resursei financiare aferente”, a spus primarul municipiului Satu Mare.


Primăria Satu Mare a pus deja la dispoziție locații pentru cele 5 centre de vaccinare din municipiul Satu Mare.

Primarul Kereskényi Gábor solicită Ministerului Sănătății asigurarea fondurilor necesare pentru organizarea, dotarea și operaționalizarea centrelor de vaccinare precum și pentru plata personalului medico-sanitar și auxiliar.

“Cheltuielile aferente procesului de vaccinare transferate fără resursă financiară în sarcina administrațiilor publice locale vor afecta finanțarea corespunzătoare a altor obligații și servicii legale oferite cetățenilor”, a mai declarat primarul Kereskényi Gábor.1 Comment on "Vaccinare COVID-19: Primarul Kereskényi critică Ministerul Sănătății"

  1. Culic Mugurel | ianuarie 11, 2021 at 16:24 |

    Sa mai reduca din personal!!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Kereskenyi Gabor, Ministerul Sănătății
SONDAJ de amploare. Primăria Satu Mare îi întreabă pe sătmăreni ce-și doresc

Închide