Veste bună: nu va fi limitat numărul porcilor crescuți în gospodăriile familiale

„Munca noastră a dat roade! Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că va retrage controversatul proiect, pe care UDMR îl consideră lipsit de sens, care ar limita la 5 numărul de porci care pot fi ținuți în fermele mici și gospodăriile familiale”, a anunțat, miercuri, pe pagina sa de Facebook, deputatul sătmărean Magyar Lóránd.

Politicianul, vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură a camerei deputaților, s-a consultat recent cu ministrul agriculturii solicitând retragerea proiectului de decret emis spre dezbatere publică, deoarece acesta ar afecta negativ gospodăriile familiale.

Adrian Oros a promis că vor reformula legislația, astfel încât ea să fie acceptabilă pentru toate părțile implicate, cu atât mai mult cu cât, în ultima perioadă, fusese criticat și de diferite organizații ale fermierilor.

Decretul emis spre dezbatere ar fi limitat la 5 numărul de porci care pot fi ținuți în fermele mici și gospodăriile familiale – numărul incluzând porci, purcei și scroafe.

Odată cu anunțarea retragerii proiectului, ministrul agriculturii a menționat faptul că izbucnirea pestei porcine a cauzat mari daune pe plan național. 740.000 de porci au fost uciși de autorități, iar sprijinul material acordat fermierilor și fermelor de porci a ajuns la 6 milioane de lei.

Deficitul comercial în acest sector a atins suma de 621 milioane EUR – România are o capacitate de a creștere 3,6 milioane de porci, pe când, la propriu, sunt crescuți doar 982.701 de suine, deoarece multe ferme au fost nevoite să închidă, iar țara produce doar 25% din carnea de porc consumată de populație.


Fii primul care comentează! despre "Veste bună: nu va fi limitat numărul porcilor crescuți în gospodăriile familiale"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre deputat Magyar Lorand
Mégis teleht több disznót tartani!

Închide