Viață de coșmar pentru salariații din Satu Mare. Patronii nu respectă drepturile angajaților

Viața angajaților din județul Satu Mare nu este simplă deloc. O spun chiar responsabilii din Inspectoratul Teritorial de Muncă Satu Mare.

De exemplu, cu ocazia celor 100 controale în domeniul relaţiilor de muncă efectuate în luna martie s-au aplicat în total 75 de sancţiuni, din care trei amenzi contravenţionale, în valoare totală de 2.100 lei, şi s-au dispus de către inspectorii de muncă 154 de măsuri pentru înlăturarea neconformităţilor faţă de prevederile legale.

Pentru încălcări ale prevederilor Codului Muncii au fost aplicate 35 de sancțiuni, din care o amendă de 1.500 lei și 34 avertismente.

Pentru încălcarea prevederilor H.G. nr. 500/2011 privind Registrul general de evidență a salariaților în formă electronică au fost aplicate 32 sancțiuni contravenționale din care 30 avertismente și două amenzi, în valoare totală de 600 lei.

Pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 108/1999 republicată prinind înființarea și organizarea Inspecției Muncii, respectiv pentru nerespectarea obligației de a pune la dispoziția inspectorilor de muncă a infomațiilor și documentelor solicitate, necesare efectuării controlului, au fost aplicate patru sancțiuni (avertismente).

În domeniul securității și sănătății în muncă au fost constatate 135 de deficiențe. Au fost aplicate 135 sancțiuni contravenționale, din care opt amenzi (în valoare totală de 37.000 lei) și 127 avertismente. Au fost dispuse 136 măsuri pentru înlăturarea deficiențelor constatate.2 Comments on "Viață de coșmar pentru salariații din Satu Mare. Patronii nu respectă drepturile angajaților"

  1. Asta da activitate a ITM-ului, din 171 sancțiuni doar 10 cu amendă restul avertismente, halal activitate, mă mir că nu le-a fost rușine să publice astfel de date. Inspectorii sunt în cârdășie cu patronii care nu respectă legislația, din 10 muncitori doar doi sunt cu contract de muncă, în special în construcții și agricultură.

    View Comment
  2. lucian calin | aprilie 7, 2017 at 06:21 |

    Astia nu au rusine salariii barosame si praf in ochi la coldusi

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre muncitori
Sute de locuri de muncă vacante în județ. Lista completă

Închide