VIDEO. Efectele restricțiilor de trafic spre Ungaria. Cozi la TIR-uri la ieșirea din țară

Cozi de TIR-uri pe sensul  de ieșire din țară, odată cu anunțarea restricțiilor de trafic. Șoferii așteaptă miezul nopții pentru a-și continua drumul, iar ziua de mâine se anunță a fi una aglomerată și pentru lucrătorii vamali.

De ieri și până marți, autoritățile maghiare au restricționat temporar circulația tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone. Șoferii de TIR-uri care nu au mai reușit să tragă pe dreapta în pacări sau se grăbesc să ajungă la destinație, stau deja la coată cu camioanele în speranța că vor putea ieși mai rapid din țară.

Cel mai probabil aglomerația va crește pe toată durata zilei de astăzi, iar timpul de așteptare la frontieră va fi și el ridicat mânie, după ce vor înceta restricțiile.

Se vor lua măsuri, împreună cu autoritățile din Ungaria, pentru a fluidiza traficul, spun autoritățile române.

“Autorităţile de frontieră din cele două state vor ține permanent legătura, în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, la ridicarea restricțiilor de circulație pentru automarfare pe teritoriul Ungariei, controlul de frontieră să se desfășoare operativ (ex. folosirea la capacitate maximă a arterelor existente, suplimentarea de personal la controlul automarfarelor)”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Autoritățile au și o serie de recomandări pentru șoferii care vor să treacă frontiera în cursul zilelor următoare:

La ridicarea restricţiilor, Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de marfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

“De asemenea, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic on-line dezvoltată si pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp”, informează polițiștii de frontieră.

Fii primul care comentează! despre "VIDEO. Efectele restricțiilor de trafic spre Ungaria. Cozi la TIR-uri la ieșirea din țară"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre aglomerație, PTF Petea, TIR
Trafic restricționat 24 de ore spre Ungaria. Care mașini nu vor putea trece granița

Închide