VIDEO. Eroul Romeo Kulcsar, declarat ”Român de onoare” la nivel național!

Tășnădeanul Romeo Kulcsar, care a salvat viața Anettei Mărcuș, a fost premiat de Antena 1. A fost recompensat cu titlul de “Român de onoare”.

“Mă simt foarte bine, mi-am revenit repede. Nimeni nu merită să sufere în viaţă şi să stea pe spatul de spital. Şi eu dacă eram în locul ei aş fi vrut să primesc. Mi se pare omenesc ce am făcut. Dacă am putut să ajut am ajutat, dacă nu, nu am încurcat. M-am consulatt cu un preot de la bunica mea din sat şi a durat doar câteva ore până m-am hotărât. Pe Anett o cunoşteam din liceu, suntem la 15 kilometri distanţă.Medicii care m-au operat au rămas uimiţi”, a declarat Romeo.Reamintim că Anett, tânăra de 24 de ani salvată de Romeo Kulcsar, a transmis primul mesaj public, în care nu a uitat să îi mulțumească salvatorului său.

”Sunt bine! Îți mulțumesc Doamne! Cu toate că ultimele 9 zile nu au fost cele mai perfecte zile din viata mea, totuși fiecare zi este o binecuvîntare de la Dumnezeu. Și ÎI mulțumesc Domunului pentru imensul dar – viața. Astăzi vreau să-ți MULȚUMESC DOAMNE pentru această zi. Monotonă și obișnuită, dar totuși atît de pașnică și plină de căldură. Iti multumesc Kulcsar Romeo!”, este mesajul tinerei.

Romeo, un tânăr de numai 23 de ani i-a salvat viaţa unei fete care suferă de ciroza hepatică, în clipa în care a decis să-i doneze o parte din ficatul său. Operaţia a decurs fără probleme, iar cei doi se recuperează acum, la spital. S-au întâlnit întâmplător în Satu Mare, când el a venit din Danemarca, unde locuieşte, să îşi viziteze familia. Cei doi au fost colegi în şcoală, dar nu păstrau legătura.

”Nici nu ştiam ce grupă sangvină am. I-am zis că: „Eu vreau să-ţi donez” şi aşa o fost. Nu i-a venit să creadă. Era şi foarte stresată că starea ei se agrava. Ne-au programat la transplant şi nu i-o venit nici atunci să creadă că am venit eu să-i dau ei ficat″, a spus Romeo.

Fata aştepta de luni de zile salvarea, pentru că nu avea nicio rudă compatibilă. Când a înţeles cât de gravă este situaţia, Romeo şi-a amânat plecarea în Danemarca şi au mers împreună la spitalul Fundeni.

”A fost o faptă bună şi, când îţi pui în gând să faci o faptă bună, o faci. Nu te mai gândeşti dacă îţi e o persoană apropiată sau nu. Nici nu ar trebui să existe listele de așteptare pentru organe, la spitale”, a mai spus Romeo.Fii primul care comentează! despre "VIDEO. Eroul Romeo Kulcsar, declarat ”Român de onoare” la nivel național!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre erou
FOTO. Primul mesaj emoționant al tinerei salvate de sătmăreanul Romeo Kulcsar. Ies azi din spital!

Închide