VIDEO. Imagini revoltătoare. Patru pui de urs scoși brutal din bârlog și aruncați prin zăpadă


Imagini revoltătoare au fost publicate joi seara pe rețelele sociale. Mai multe persoane scot patru pui de urs din bârlogul lor și-i lasă în zăpadă, titrează Digi24.

Asociația pentru protecția animalelor Casa lui Patrocle – Animal Rescue, care a postat imaginile pe Facebook, spune că filmarea este făcută în Neamț.

“Patru indivizi aflați pesemne într-o exploatare forestieră scot puii și-i manipulează brutal pentru a le identifica sexul! În loc să sune la 112 sau să anunțe Ocolul Silvic, sau măcar să aibă reacții de oameni normali – ei fac din asta o distracție pe măsura minților și sufletelor limitate pe care le au! Nu se știe ce s-a intâmplat cu puii de urs. Cel care a filmat lucrează pe taf undeva in județul Neamț și-i cunoaștem identitatea. Iar filmarea este facută cu siguranță in Neamț”, a scris ONG-ul pe pagina de socializare.

Imaginile au provocat un val de indignare pe paginile de socializare, iar cetățenii au fost încurajați să sesizeze și ei polițiștii, pentru ca astfel de incidente să nu se mai repete.

Potrivit biologului Adrian Bîlbă, citat de Digi24, separarea puilor de mamă este o practivă în exploatațiile forestiere. Practic, din cauza invadării habitatelor de către oameni, animalele nici nu mai au unde să se retragă.

“Sunt pui de urs foarte mici. O femelă care a depus ponta în apropiere de zona de interes a lucrătorilor forestieri și încearcă să descurajeze revenirea femelei. Ei scot puii de acolo, după părerea mea, pentru a se asigura că nu mai vine femela să-i protejeze și să le deranjeze lor exploatația sau munca de la locul respectiv. Din păcate, le invadăm habitatele, animalele nu mai au unde să se retragă și se ajunge la astfel de drame în care puii sunt duși la pierzanie prin astfel de separări.

“Ce să faci când pădurea considerăm că este a noastră și nu a lor, când nu respectăm natura, atunci când ne gândim doar la noi și la interesul nostru economic, la lăcomia noastră”, a mai precizat biologul.1 Comment on "VIDEO. Imagini revoltătoare. Patru pui de urs scoși brutal din bârlog și aruncați prin zăpadă"

  1. Cine i animalul….?

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.