VIDEO. Șoferii se pregătesc de proteste în PTF Petea! Acuză excesul Poliției Ungare

Transportatorii trag un semnal de alarmă cu privire la situaţia din ultimele zile de la frontiera cu Ungaria, unde camioanele aşteaptă în coloane care au ajuns la un record de peste șapte kilometri la Punctul de Trecere al Frontierei de la Petea, respectiv la 25 de kilometri în județul Arad. 

Reprezentanţii Asociaţiei Patronale a Transportatorilor Europa 2002 (APTE 2002) Arad au declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că se confruntă cu cele mai mari probleme de până acum privind tranzitarea frontierei cu Ungaria şi că s-a ajuns “la cozi de camioane record, de 25 kilometri în Arad, şi la timpi de aşteptare cum nu s-au mai înregistrat în ultimii ani”.

Ei acuză un “exces de zel” din partea autorităţilor ungare, care, de la 1 noiembrie, fac verificări mai amănunţite asupra automarfarelor, care conduc la timpi mari de aşteptare şi la formarea de coloane la punctele de frontieră.

“Şoferii noştri ne-au spus că trec repede de controlul poliţiştilor de frontieră români, la ieşirea din ţară, însă partea proastă este că poliţiştii maghiari fac exces de zel. Nu neapărat prin a controla marfa sau documentele, ci şi prin a controla dacă sunt plătite toate taxele pentru Ungaria”, a declarat, pentru AGERPRES, vicepreşedintele APTE 2002, Dorin Pop.

Și Poliția de Frontieră din România susține că nu poate lua măsuri mai serioase din cauza Poliției Ungare, care nu alocă un număr mai mare de oameni.

”Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmației a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare. Menţionăm faptul că la frontiera cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, sens în care Poliția de Frontieră Română a alocat personal suplimentar pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, însă numărul de linii care pot fi deschise este limitat de numărul de polițiști repartizaţi de către Poliţia Ungară. În baza protocoalelor bilaterale, P.F.R. poate deschide doar liniile de control care sunt asigurate cu personal şi de către autoritățile ungare”, spun polițiștii de frontieră.

Recomandări:

Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

De asemenea, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic on-line care este disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

2 Comments on "VIDEO. Șoferii se pregătesc de proteste în PTF Petea! Acuză excesul Poliției Ungare"

  1. Sfatul meu pentru soferi dacă vor să scape de problema aceasta. După trecerea frontierei în primele 3 sate Ungurești să facă galagie cu clansoane și goarne. Astfel locuitorii vor face presiune pe autoritățile Ungare

    View Comment
  2. De ce se fac controale doar la granițele cu România??

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre protest
FOTO. Protest inedit împotriva Consiliului Județean. ”Mulțumiri” pe mașini mizere

Închide