VIDEO. Un pescar s-a uitat liniștit cum s-a înecat copilașul. Nu a mișcat un deget!

Copilașul, în vârstă de 11 ani, înecat vineri în râul Someș, în zona Podului Tehnologic (Podul Galben), nu a fost găsit până acum. Reporterii PresaSM au stat de vorbă cu unul dintre martorii tragediei și au rămas șocați de ce au aflat chiar de la un pescar.

Acesta se afla la câțiva metri de locul în care s-a înecat copilașul. Cu toate că putea să îl ajute și înainte și după ce a văzut că micuțul a intrat sub apă, individul a pescuit liniștit în continuare! Nici măcar nu s-a sinchisit să sune la 112, lăsându-i pe ceilalți minori, toți cu vârste sub 11 ani, să caute ajutor!

Și mai dramatic a fost faptul că surioara victimei, o fetiță de doar șapte ani (!), a încercat să se arunce în apă pentru a-și salva frățiorul, fiind oprită în ultimul moment de ceilalți copii.

Lipsa totală de umanitate a pescarului este șocantă. Singura lui problemă – după ce au ajuns polițiștii la fața locului – a fost să nu fie amendat. Nu a schițat nici măcar o minimă urmă de regret. De parcă nu s-ar fi întâmplat nimic.

Redăm mai jos dialogul dintre reporterul PresaSM și pescar. Imaginea a fost blurată în mod intenționat:

Specialiștii Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență au reluat astăzi căutările în zonă și au primit întăriri din partea Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bihor.

Pentru că ISU Satu Mare nu are scafandri, au sosit din Oradea un număr de trei specialiști care să ajute la căutări. Din păcate, șansele ca micuțul să fie găsit în viață sunt zero. La fața locului se află un echipaj medical care monitorizează în permanență starea de sănătate a scafandrilor.

Copilul a mers alături de alți prieteni, minori, pe marginea râului Someș, în apropierea Podului Tehnologic. Potrivit informațiilor PresaSM, copiii au spus că doar au vrut să stea pe malul apei, când unul dintre ei s-a dezechilibrat, călcând pe o piatră și a căzut în apă. Niciunul dintre cei prezenți nu știau să înoate și au alertat autoritățile atunci când prietenul lor a fost luat de curenții de apă.

Polițiștii iau în considerare și posibilitatea ca minorul să fi intrat intenționat în apă și să fi încercat să înoate, cu toate că nu știa. Și asta pentru că și-a lăsat toate hainele și pantofii pe malul apei. Victima ar fi încercat să intre în apă acolo unde aceasta era cea mai puțin adâncă, în zona unor pietre. Din nefericire, totul s-a lăsat cu o mare dramă.

Pompierii, jandarmii și polițiștii au încercat să îl caute imediat după ce a fost dată alarma, dar fără niciun rezultat. Din păcate, în zona respectivă a mai fost scos cadavrul unui bărbat, în vârstă de 34 de ani. Totul s-a întâmplat în data de 3 iulie.

2 Comments on "VIDEO. Un pescar s-a uitat liniștit cum s-a înecat copilașul. Nu a mișcat un deget!"

  1. Nu trebuia să blurati. Să vedem și noi cum arată un…. uman. Rușine!

    View Comment
  2. Cetateanul turmentat | iulie 21, 2019 at 08:33 |

    Poate ca nici pescarul nu știa să înoate. Au mai fost cazuri în care salvatorul a murit.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Citește articolul precedent:
FOTO/VIDEO. Scafandrii din Bihor pentru a-l găsi pe copilașul înecat în Someș

Închide