ALARMANT. Explozie a cazurilor de cancer în județ. Nu se cunoaște cauza!

Județul Satu Mare se află pe locul al treilea în ce privește numărul cazurilor de cancer. Dacă în anul 2017 s-au înregistrat un număr de 984 de cazuri, în acest an avem deja 556 de cazuri.

Problema majoră este că nu se cunosc cauzele generatoare, o spune chiar managerul Spitalului Județean de Urgență, Adrian Marc. Mai mult, această maladie afectează tot mai mulți tineri și persoane de vârsta a doua.

”Nu cunoaștem sursele, dar întradevăr cifrele sunt îngrijorătoare. Este foarte multă cazuistică oncologică și pe urologie și pe digestiv. Cea ce este îngrijorător este că vorbim de grupe de vârstă medie, de tineri și categoria 45-50 de ani”, a spus Adrian Marc.

Județul Satu Mare nu dispune de un aparat de radiologie, pacienții fiind obligați să meargă la Oradea sau Debrecen.

Achiziționarea unui astfel de aparat depinde de Ministerul Sănătății și ar costa șase milioane de euro: cinci milioane ar costa aparatura, respectiv un milion de euro ar fi necesari pentru amenajarea spațiului (buncăr). În plus, ar fi nevoie și de specialiști.

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a precizat că o soluție ar putea fi un parteneriat public-privat, cu o firmă de profil.

”De doi ani mă îngrijorează această problemă și lucrăm la identificarea unei soluții. Am încheiat protocoale cu Spitalul Județean din Oradea pentru ca pacienții din Satu Mare să nu mai stea la rând, până la găsirea unei alternative”, a spus Pataki.Fii primul care comentează! despre "ALARMANT. Explozie a cazurilor de cancer în județ. Nu se cunoaște cauza!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Spitalul Județean Satu Mare
Zeci de minore gravide la Spitalul Județean. Unele au aflat din greșeală

Închide