ALARMANT. Sătmărenii sunt printre PRIMII sinucigași ai României. Metode EXTREM de VIOLENTE

Sătmărenii sunt printre PRIMII sinucigași ai României

Statisticile oficiale arată că raportat la o sută de mii de locuitori, județul Satu Mare se află în topul național când vine vorba despre sinucideri.

Astfel, în 2015 și-au încheiat socotelile cu viața un număr de 63 de persoane. Ceea ce iese în evidență este metoda folosită de majoritatea sinucigașilor. Astfel, 57 de persoane au ales să se arunce de la înălțime, o moarte destul de violentă și cumplită. Mai mult, cinci persoane și-au dat efectiv foc, probabil una dintre cele mai cumplite morți. Doar o singură persoană a ales să se intoxice cu medicamente.

În schimb, în anul 2014 principala metodă folosită de sinucigași a fost spânzurarea. Astfel, în judeţul Satu Mare, din cei 85 de sinucigaşi, 64 au preferat să moară cu laţul în jurul gâtului. De asemenea, şapte dintre sinucigaşii sătmăreni au preferat să se arunce în gol (precipitare), şapte prin intoxicare cu medicamente, patru prin înecare (submersie) iar trei prin tăierea venelor.

Din nefericire, județul Satu Mare se află pe un dezonorant și alarmant loc șase la nivel național când vine vorba despre numărul de sinucideri raportat la suta de mii de locuitori. Concret, județul Satu Mare are un coeficient de 16,84.

Județul nostru este depășit doar de către Ilfov – 35,64, Harghita – 26,97, Covasna – 23,30, Târgu Mureș – 17,69 și Iași – 17,68.

Un aspect important al acestui fenomen în județul Satu Mare îl reprezintă raportul dintre femeile și bărbații care recurg la acest gest. În 2015, 53 de sinucigași au fost bărbați și doar 10 sunt femei.

Poate te interesează și Sinucigaș salvat în ultimul moment de sătmăreni

Fii primul care comentează! despre "ALARMANT. Sătmărenii sunt printre PRIMII sinucigași ai României. Metode EXTREM de VIOLENTE"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Citește articolul precedent:
Rezultate PARȚIALE municipiul Satu Mare: Kereskenyi conduce, Coica pe doi

Închide