Hidrologii au emis o nouă avertizare. Râuri din județul Satu Mare, sub Cod portocaliu de inundații


Institutul Național de Hidrologie a emis o nouă avertizare valabilă pentru două râuri din județul Satu Mare. Până mâine, Tur și Crasna rămân sub Cod portocaliu de inundații. 

Institutul Național de Hidrologie și Gospădărire a Apelor a emis o nouă avertizare valabilă pentru cursuri de apă din județul Satu Mare.

“Cod portocaliu în intervalul 22.05.2019 ora 14:00 – 23.05.2019 ora 24:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Tur (judeţul Satu Mare), Crasna – bazin aval S.H. Craidorolţ (judeţul Satu Mare),” avertizează hidrologii.

Sunt aștepate scurgeri importante de pe versanți, dar și viituri rapide, mai atenționează cei de la INHGA.

“Fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare ȋn intervalul 22.05.2019 ora 18:00 – 23.05.2019 ora 02:00 pe unele râuri din judeţele: Maramureş şi Satu Mare,” se mai arată în avertizarea hidrologică.

Someșul, amonte de Aciua, sub Cod galben

sursa: INHGA

Tot până mâine, la ora 24:00, sub Cod galben se vor afla și afluenții minori ai Someșului.

“Cod galben în intervalul 22.05.2019 ora 14:00 – 23.05.2019 ora 24:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Tisa – sector aval S.H. Valea Vişeului, Someşul Mare – (judeţul Bistriţa Năsăud), Lăpuş (judeţul Maramureş), Someş – sector aval S. H. Dej – amonte S.H. Aciua (judeţele Cluj, Sălaj Maramureş şi Satu Mare), Someş – afluenţii mici aferenţi sectorului aval S.H. Dej (judeţele Sălaj, Maramureş şi Satu Mare), Someşul Mic – bazin mijlociu şi inferior (judeţul Cluj), Crasna – bazin amonte S.H. Craidorolţ (judeţele Sălaj şi Satu Mare)[…],” se mai arată în avertizarea hidrologică.

La Satu Mare au fost deja înregistrate și primele incidente. Ieri, la Cămârzana au fost indundate mai multe gospodădrii, iar probleme au fost raportate în această dimineață și în zona Călinești-Oaș.

Astăzi, meteorologii au emis și o informare de vreme rea valabilă pentru întreaga țară. ANM a precizat și care vor fi condițiile meteo pentru regiunea de nord-vest a țării.

Prognoza meteo emisă de ANM pentru următoarele două săptămâni nu este optimistă.

Evacuări, inundații și alunecări de teren au fost raportate și în alte județe din țară, inclusiv în Maramureș, Sălaj și Bistrița-Năsăud.Fii primul care comentează! despre "Hidrologii au emis o nouă avertizare. Râuri din județul Satu Mare, sub Cod portocaliu de inundații"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre inundații
Întreaga țară, sub informare de vreme rea. Ce spun meteorologii

Închide