INCREDIBIL! Alegerile din judeţ, PERICLITATE de INCOMPETENŢA unor preşedinţi de secţii de VOTARE

Alegerile din judeţ, pericilitate de incompetenţa unor preşedinţi de secţii de votare. Fenomenul a fost recunoscut şi făcut public de reprezentantul Autorității Electorale Permanente, Sebastian Domuț. Acesta a spus că  peste 120 de persoane, înscrişi pentru a ocupa funcţii de preşedinţi sau locţiitori ai secţiilor de votare, nu au precizat în termenul stabilit de lege că sunt incompatibili.

“124 de preşedinţi şi locţiitori de secţii de votare şi-au dat seama în 24 mai că sunt incompatibili. Că rude, soţi, soţie, afini, până la gradul II candidează fie pe liste, fie pentru primari în unităţile administrativ teritorial din judeţul Satu Mare. Cererea de înlocuire trebuia depusă într-un termen maximal, respectiv în 30 de zile înainte de data alegerilor. Până în 5 mai. totuşi, nu au făcut-o. Şi ne-au pus într-o situaţie limită, din care a trebuit să înlocuim aceşti experţi electorali”, a spus Sebastian Domuţ. 

Reprezantanţii Autorităţii Electorale Permanente au depus eforturi substanţiale pentru a îndrepta în timp rezonabil situaţia.“În primă fază 79 de persoane, iar noi aveam circa 88 de persoane rezervă, şi am ajuns la o rezervă de zece persoane împrăştiaţi pe tot judeţul. Totuşi, corpul experţilor electorali a rezistat acestor înlocuiri. Săptămâna aceasta am reuşit să examinăm un număr de 73 de persoane pentru a intra în corp, şi aşa am reuşit să înlocuim în totalitate renunţătorii”, a spus Sebastian Domuţ. 

Sebastian Domuţ a explicat şi cum s-a putut ajunge într-o asemenea situaţie.

“Este legislaţie nouă, oamenii nu au dat importanţă sau nu au cunoscut legea. din fericire, am reuşit să îi înlocuim pentru a nu afecta procesul electoral. Să nu ne trezim în ziua alegerilor că nu avem preşedinţi sau locţiitori pentru secţiile de votare”, a spus reprezentantul Autorităţii Electorale Permanente. Fii primul care comentează! despre "INCREDIBIL! Alegerile din judeţ, PERICLITATE de INCOMPETENŢA unor preşedinţi de secţii de VOTARE"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Citește articolul precedent:
Sătmărenii sunt printre PRIMII sinucigași ai României
ALARMANT. Sătmărenii sunt printre PRIMII sinucigași ai României. Metode EXTREM de VIOLENTE

Închide