Angajații Apaserv Satu Mare, puși să restituie premiile. Milioane de lei de recuperat

Angajații Apaserv Satu Mare vor fi obligați să restituie premiile pe care le-au primit în anul 2016, au aflat reporterii PresaSM. În urma unor controale efectuate în anii 2017 și 2018 de către Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Cluj Napoca s-a stabilit că premiile acordate angajaților s-ar fi făcut în mod ilegal.

Pe cale de consecință, Fisc-ul a solicitat ”dipunerea de măsuri pentru reîntregirea patrimoniului societății cu suma de 1.160.000 lei și 496.000 lei”.

Conducerea Apaserv, prin directorul Ioan Leitner, a precizat pentru PresaSM că dispoziția Fisc-ului este obligatorie, potrivit legislației în vigoare. Cu toate acestea, reprezentantul Apaserv a precizat că se va contesta această decizie.

În acest sens, Consiliului Local Satu Mare i s-a cerut să aprobe cererea Apaserv, prin care urmează să se angajeze o firmă de avocatură în vederea deschiderii unui proces la Tribunalul Satu Mare.

”În contextul în care reîntregirea patrimoniului societății înseamnă recuperarea de la angajați a acestor sume și ținând cont că din corpul angajaților fac parte și consilierii juridici ai societății, care potrivit regulilor etice și deontologice nu pot reprezenta părți ale căror interese sunt antagoniste unul față de altul, cât timp ei înșiși fac parte dintre angajații de la care ar urma să se recupereze sumele imputate prin Dispozițiile Obligatorii ale Finanțelor (…) supun spre dezbatere şi aprobare Proiectul de hotărâre privind aprobarea angajării unui avocat de către S.C. APASERV SATU MARE S.A. pentru procesele care au ca obiect contestarea cât şi ducerea la îndeplinire a măsurilor impuse prin Dispoziţiile obligatorii ANAF nr. IEF 648/24.05.2017 şi nr. IEF 1160/21.09.2018, cu mandatarea Directorului General Ioan Leitner în vederea achizitionarii acestui serviciu, respectiv a angajării unui avocat specializat pe litigii fiscale”, se arată în proiectul de hotărâre care va fi supus votului Consiliului Local în ședința din 31 ianuarie 2019.

2 Comments on "Angajații Apaserv Satu Mare, puși să restituie premiile. Milioane de lei de recuperat"

  1. Si asa nu faceti nimic dar de premiat va premiați …..

    View Comment
  2. @Roman, cum poti afirma asa ceva ca nu fac nimic??? Cine ne asigura “cafeaua de dimineata” direct de la robinet??? Cine ne asigura ca pretul apei sa fie intotdeauna “actualizat” (crescut),la zi??? Noi,muritorii de rind , nici nu ne putem da seama ce munca imensa presupune aceste “activitati”.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Apaserv
Tot Careiul a rămas fără apă! O parte din Satu Mare a rămas fără curent

Închide