Cauți televizoare ieftine? Iată de ce trebuie să ții cont

Simpla achiziție a unui televizor este deja o experiență complicată pentru cei mai mulți dintre noi. Dacă ne mai dorim și televizoare ieftine sau, cel puțin, la cele mai bune prețuri pe care le găsim pe piață, este o adevărată bătaie de cap. Televizoare ieftine și bune există, dar trebuie să le și găsim. Simplu de zis, nu?

Prețurile oscilează foarte mult atunci când vine vorba de televizoare ieftine (sau nu chiar atât de ieftine) de dimensiuni egale. Fabricanții și vânzătorii de televizoare folosesc caracteristicile adiționale, noile tehnologii și expresii hiperbolice despre calitatea imaginii, pentru a te determina ca, într-un final, să-i alegi pe ei când vine vorba de un televizor nou. Și, ca de obicei, Internetul este plin de o mulțime de opinii și impresii atât de diferite, încât nu ajută la soluționarea problemei întotdeauna.

De aceea, uneori avem nevoie de ajutor pentru a naviga printre sutele și miile de oferte de televizoare ieftine sau scumpe, pentru a găsi televizorul ideal. Sunt câteva lucruri esențiale de care trebuie să ținem cont:

1. (Majoritatea) specificațiilor nu contează

Ca regulă generală, obiectivul principal al listei de specificații ale unui televizor este să te bombardeze cu termeni și numere confuze în încercarea de a te face să accepți „creșterea” de preț și să cumperi un model cât mai scump. Singurele cifre la care trebuie să fii atent sunt dimensiunile ecranului și numărul de porturi ale televizorului.

În loc să ai încredere în lista de specificații a producătorului pentru a-ți face o idee despre ce televizor funcționează mai bine, cel mai bine este să o ignori complet. Lista te poate ajuta când încerci să alegi un televizor dintre mai multe variante de televizoare ieftine și vrei să știi care are HDR, care este Smart TV sau care are nu știu ce telecomandă nemaivăzută, dar este inutilă în majoritatea cazurilor și, de multe ori, înșelătoare.

2. Cu cât mai mare, cu atât mai bine

Recomandabil este ca, atunci când cauți televizoare ieftine, să iei cele mai mari dimensiuni pe care le găsești în bugetul tău. Astfel, pentru un dormitor, caută televizoare ieftine cu diagonala de cel puțin 101 centimetri (40 de inci), iar pentru sufragerie televizoare ieftine cu diagonala de peste 125 de centimetri. De altfel, mai mult decât orice alte caracteristici, precum rezoluția 4K, HDR, Smart TV sau orice altceva, creșterea diagonalei televizorului este cel mai bun lucru pe care să cheltuiești bani atunci când vine vorba de televizoare ieftine. Principalul motiv pe care l-am auzit la oamenii care își caută televizor nou este ”cel vechi nu este suficient de mare”.

3. 4K și HDR? Da, merită!

Televizoare ieftine sau nu cu rezoluție 4K sunt cunoscute și ca UHD (Ultra High Definition), având de patru ori mai mulți pixeli decât televizoarele ieftine cu rezoluție standard de 1080p. Asta sună bine, dar în realitate este greu să-ți dai seama de diferența de claritate între un televizor 4K și un televizor HDTV bun.

Pe de altă parte, televizoarele 4K sunt ușor de fabricat în present, deci prețul acestora scade constant. Mai mult, apariția pe scară largă a acestor modele, face ca cele cu o calitate a imaginii inferioară să devină adevărate chilipiruri. Asta că tot vorbeam de televizoare ieftine.

4. Conectivitatea la televizoare ieftine

Acest lucru este cel mai simplu, pentru că majoritatea accesoriilor care pot fi conectate la televizor o fac prin porturi HDMI. Contează doar câte porturi HDMI are televizorul pe care ți-l dorești. Dacă are și intrări USB și un cititor de carduri SD cu atât mai bine.

5. Smart TV? Nu e necesar

Dacă te gândeai dacă merită să cheltuiești bani în plus pentru un televizor care are calitate bună a imaginii, a sunetului și să fie durabil, atunci faptul că este un ”televizor inteligent” nu este un factor decisiv. Cu o bună conectivitate vei putea folosi un dispozitiv extern pentru a te conecta la internet. Și cam orice dispozitiv folosești pentru a accesa internetul se va descurca mult mai bine decât televizorul tău la asta.

Fii primul care comentează! despre "Cauți televizoare ieftine? Iată de ce trebuie să ții cont"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre eMag
Gaming-ul intră în mainstream grație noilor generații de laptop-uri

Închide