AVORTURILE spontane, fără EXPLICAȚIE în vestul județului. Nimeni nu cunoaște cu exactitate cauza

În zona Carei-Tăşnad tot mai multe femei ajung să îşi piardă sarcina. Numărul cazurilor au crescut de cel puțin două ori față de acum două decenii. Lucrul şi mai grav îl reprezintă faptul că autorităţile sanitare nu prea par să cunoască cauză fenomenului. Asta cu atât mai mult cu cât între cazurile luate în evidenţă nu există aparent nicio legătură.

De exemplu, zeci de femei din Valea lui Mihai, Carei sau Tăşnad au suferit avorturi spontane fără ca acestea să trăiască în acelaşi mediu, să consume aceiaşi apă sau să fie supuse la aceiaşi factori de poluare.

Conform celor declarate de şeful Secţiei Obstretică-Ginecologie din cadrul Spitalului Carei, dr. Lia Feraru, nu se cunoaște cu exactitate cauza. De altfel, dr. Lia Feraru a alocat foarte mult timp cercetării acestui fenomen.

“Marea problemă o reprezintă faptul că nu putem stabili o cauză posibilă. Asta deoarece femeile în cauză provin din toate zonele limitrofe Careiului, atât din zona localităţii Valea lui Mihai, cât şi din zona localităţii Tăşnad. Am încercat să identificăm posibili factori generatori printre care poluarea, sursa de hrană sau apă, respectiv eventuale epidemii, dar nu am reuşit să găsim niciun element comun”, a declarat dr. Lia Feraru.Fii primul care comentează! despre "AVORTURILE spontane, fără EXPLICAȚIE în vestul județului. Nimeni nu cunoaște cu exactitate cauza"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre sănătate, Satu Mare
MII de sătmăreni care VÂND pe olx.ro, lajumate.ro sau okazii.ro, în ATENȚIA Fiscului

Închide