Barurile din Satu Mare au AMENAJAT locuri SPECIALE pentru FUMĂTORI. GATA cu țigările în SPAȚII PUBLICE ÎNCHISE FOTO

Patronii și administratorii localurilor din municipiul Satu Mare s-au conformat cerințelor noii Legi antifumat. Și nu oricum, ci cu o zi înainte de intrarea în vigoare a obligații legale. Un lucru este însă sigur. Mai toți s-au grăbit cu instalarea teraselor. Nu de alta, dar acolo se va putea fuma.

La cafeneaua Retro Pub de pe strada Eugen Lovinescu s-a intrat în legalitate chiar înainte de intrarea în vigoare a legii. Astfel, clienții vor trebui ca între două înghițituri de cafea să iasă și la un fum de țigară…în fața localului.

IMG_0473

 

La Red Hat Cafe nu se fuma tot de ieri. Iar diferența se vede și se simte, spun clienții. Culmea, chiar și fumătorii se bucură de atmosfera mult mai plăcută.

IMG_0481

La un bar fără o clientelă prea pretențioasă, patronii s-au adaptat în funcție și de ”capacitățile” unor persoane, care ar putea fi tentate să sustragă coșul destinat fumătorilor.

IMG_0479

Și ca meniul să fie complet, chiar și farmaciile s-au conformat. O demonstrează farmacia Catena de pe strada I.C. Brătianu.

IMG_0476

Barurile care se respectă și își arogă un anumit statut nu s-au rezumat doar la un simplu coș de gunoi. Proprietarii au apelat, totuși, la o măsuță și cel puțin două scaune. Cel puțin așa este la Famous Caffe, din centrul municipiului Satu Mare.

IMG_0488

La Bellagio, pe lângă terasele amenajate încă de zilele trecute – și unde se poate fuma – s-a ales să se pună și un coș pentru fumători. La ce controale se anunță, paza bună trece primejdia…

IMG_0489

La localul Art Cafee de lângă Filarmonica Dinu Lipatti au fost puse deja două mese și patru scaune. Semn că în acest local se fuma serios înainte de apariția legii antifumat.

IMG_0492

Scopul principal al interzicerii fumatului în spațiile închise de la locul de muncă și în spațiile publice închise este protejarea sănătății angajaților și a cetățenilor care se află în spațiile publice, prin evitarea expunerii la fumul toxic al produselor din tutun.

Spațiul public este considerat orice spațiu accesibil publicului (de ex. din domeniul cultural-artistic, sănătate, învățământ, alimentație publică, cluburi, baruri, cafenele, etc) sau destinat utilizării colective (de ex. pentru activități comerciale, sportive, târguri, expoziții, etc), indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces.

Spațiul public închis reprezintă orice spațiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiș, plafon sau tavan și care este delimitat de cel puțin doi pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.

 

 

Fii primul care comentează! despre "Barurile din Satu Mare au AMENAJAT locuri SPECIALE pentru FUMĂTORI. GATA cu țigările în SPAȚII PUBLICE ÎNCHISE FOTO"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre legea antifumat
ULTIMA zi de FUMAT în spații PUBLICE. Unde se va putea FUMA începând de MÂINE

Închide