Primarul Kereskenyi explică de ce NU a purtat eșarfa tricoloră la întâlnirea cu președintele Iohannis

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a explicat de ce nu a considerat oportun să poarte eșarfa tricoloră la întâlnirea cu președintele României, Klaus Iohannis. Edilul șef a spus că nu vrea să ajungă ca și Gheorghe Funar, fostul primar al municipiului Cluj Napoca, ”care a vopsit băncile în culorile tricolore”.

”Acest lucru nu este la latitudinea primarului. Acest lucru este stabilit de legislația în vigoare, respectiv de Legea 215 a administrației publice locale, respectiv de Legea 393 a statutului aleșilor locali. În care se află un șir de condiții, cum ar fi solemnități, ceremonii oficiale. De exemplu, cum a fost de Ziua Armatei. (…) Vă asigur că la solemnități și la acele evenimente și festivități naționale, bineînțeles așa cum se cuvine, o să port, dar nu o să dorm sub pernă cu eșarfa. Nu trebuie să ajungem ca și Funar, care a vopsit și băncile în culorile tricolore”, a spus Kereskenyi. 

Acesta a acuzat și organizarea și comunicarea celor din Administrația Prezidențială, care nu le-ar fi transmis oficialităților datele protocolului.

”Nu se știa cine sau unde trebuie să meargă, ce trebuie să facă. (…) Prezența mea nu era în program, eu așa am considerat că este mai civilizat să îl întâmpin în fața Teatrului de Nord”, a spus Kereskenyi Gabor. 

 

 2 Comments on "Primarul Kereskenyi explică de ce NU a purtat eșarfa tricoloră la întâlnirea cu președintele Iohannis"

  1. Eu nu cred ca un primar trebuie sa poarte esarfa tricolora la o intalnire privata in fata unui teatru,fiindca esarfa nu este un fular pe care sa-l porti tot timpul ca Florin Piersic!!

    View Comment
  2. unu deschis | octombrie 27, 2016 at 23:30 |

    io nu zic ca noi romanii suntem excesiv de nationalisti, fapt pentru care suntem capabili sa alegem conducatori de alta nationalitate (primar, respectiv presedinte), dar fiind in Romania, limba oficiala e romana, Constitutia Romaniei prevede clar acest lucru. La fel e si cu tricolorul. Sa refuzi sa-l porti e la fel de gresit ca si cum ai purta steagu Ungariei sau Braziliei, ca te crezi deja in Satu Mare sa ai capitala la Budapesta! Dovedeste ca meriti respectul romanilor ce te-au ales, si te vor alege in continuare! Poti face asta incepand de la tricolor. Amin!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Kereskenyi Gabor
Primăria Satu Mare, la cotă de avarie. Primarul Kereskenyi: ”Sunt niște realități crunte!”

Închide