Ce e de ascuns în cazul achiziționării Hotelului Dacia?! Statul român nu a fost informat

La circa două luni de la vânzarea SC Dacia SA și, implicit, a clădirii care adăpostea Hotelul Dacia, încă nu s-a comunicat nimic în mod oficial către instituțiile statului român. În cazul de față, către Direcția Județeană pentru Cultură Satu Mare.

Concret, potrivit legii, există obligația – spune directorul Direcției pentru Cultură Satu Mare,  Zamfir Danciu, ca noul cumpărător să informeze instituția pe care o reprezintă.

”Nu a ajuns nicio hârtie la instituția noastră. Conform legii, după transferul de proprietate ar fi trebuit să se facă o informare către Direcția pentru Cultură”, a spus Zamfir Danciu pentru PresaSM. 

Mai mult, se pare că încă nu se pregătește nicio intervenție asupra clădirii, în sensul reabilitării. Asta dacă este să ținem cont de faptul că nu s-a solicitat niciun aviz din partea Direcției pentru Cultură Satu Mare.

”Este nevoie de avizul nostru, în cazul se dorește reluarea lucrărilor de intervenție asupra clădirii. Încă nu s-a solicitat nimic. Tot ce am aflat, am aflat și eu din presă”, a mai spus Zamfir Danciu. 

Reamintim că activistul sătmărean Adelin Ghiarfaș a reușit să facă lumină, din câte se pare, în povestea achiziționării Hotelului Dacia! Acesta a scos documente inclusiv de la Oficiul Național Registrul Comerțului, care indică ca și cumpărător MANEVI ZARTKORU RESZVENYTARSASAG. La aceeași adresă își are sediul și Consiliul Național pentru Managementul Activelor din Ungaria, entitate aflată sub controlul Guvernului Maghiar.

Redăm concluzia activitstului sătmărean:

”Azi am avut o curiozitatea și căutând în informatiile publice ale ONRC am aflat că societatea DACIA SA, în patrimoniul căreia se află clădirea cunoscută de noi Hotelul Dacia, simbolul Sătmarului, a fost cumpărată în data de 08.12.2017 de către MANEVI ZARTKORU RESZVENYTARSASAG, cu sediul social în Budapesta, strada Pozsonyi, nr 56, iar noul administrator fiind aceași societate maghiară, prin Peter Zavodszky, cetățean maghiar.

Căutând alte informatii despre această societate maghiară, aflu că la aceași adresă din Budapesta are sediul social și este dată persoana de contact tot un anume Peter Zavodszky, tocmai CONSILIUL NAȚIONAL PENTRU MANAGEMENTUL ACTIVELOR DIN UNGARIA și care se află sub controlul direct al Ministerului Dezvoltării al statului maghiar!!!

E adevărat că cele doua entități figurează cu două coduri de înregistrare diferite, dar coincidența e prea mare!!!”.

Fii primul care comentează! despre "Ce e de ascuns în cazul achiziționării Hotelului Dacia?! Statul român nu a fost informat"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Hotelul Dacia
Clădirea Hotelului Dacia se află tot ”pe” SC Dacia SA. ”Firma” maghiară nu a cumpărat clădirea

Închide