Cum au fost ”fentate” autoritățile statului român în cazul vânzării Hotelului Dacia

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, susține că nu știe nimic despre eventuala vânzare a Hotelului Dacia. Cel puțin la nivelul discursului oficial. Ce-i drept, nici nu ar fi obligat să știe, căci schema prin care s-a vândut Hotelul Dacia a fost gândită în așa fel încât să evite exercitarea dreptului de preepțiune (prioritate la cumpărare) a statului român. Și ne referim aici, în ordinea importanței, la Ministerul Culturii, Consiliul Județean Satu Mare și Primăria Satu Mare.

După cum a mai prezentat PresaSM, firma din Ungaria nu a cumpărat clădirea-simbol a municipiului Satu Mare, ci a cumpărat societatea comercială DACIA S.A. Societate în patrimoniul căreia se află Hotelul Dacia. Cum a fost cumpărată societatea, cu partea de active (clădiri) și cu partea de pasive (datorii/venituri), și nu DOAR clădirea, autoritățile statului român nu au fost obligate să își exercite dreptul de preempțiune.

”În cazul în care cineva dorește să cumpere imobilul respectiv să fie parcursă o amplă procedură de exprimare a dreptului de preemțiune. Și asta nu se face odată, ci anual. În acest drept de preemțiunea oprează numai în cazul în care apar oferte clare de cumpărare a imobilului respectiv. Dacă cineva vrea să cumpere pachetul majoritar sau toate acțiunile societății care deține imobilul nu operează niciun drept. Este posibil că acest lucru s-a întâmplat. Dar la ora actuală noi nu deținem nicio informație în acest sens”, a declarat Kereskenyi Gabor.

Cu alte cuvinte, Kereskenyi Gabor ”recunoaște” indirect această modalitate de achiziționare INDIRECTĂ, expusă tocmai de către reporterii PresaSM în urmă cu câteva luni.

Important este, după cum a precizat Kereskenyi Gabor, ca această clădire să fie pusă la punct.

”Eu sper că, în sfârșit, poate vom avea o șansă că vine cineva care să poată să pună la punct această clădire. Este foarte important, însă, pentru noi ca destinația să rămână cea inițială, adică hotel și restaurant. Aștept cu nerăbdare să depună cineva cererea de urbanism pentru eliberarea documentațiilor pentru reabilitarea acestui imobil. Ne dorim cu toții ca acest imobil simbol să fie reabilitat”, a preciat Kereskenyi.

Fii primul care comentează! despre "Cum au fost ”fentate” autoritățile statului român în cazul vânzării Hotelului Dacia"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Hotelul Dacia
EXCLUSIV. Noul proprietar al Hotelului Dacia vrea să înceapă reabilitarea în acest an. O firmă din Ungaria

Închide