Vasile Țânțaș, proprietarul Hotelului Dacia, eliberat din Penitenciarul Satu Mare

Omul de afaceri Vasile Țânțaș a fost eliberat din Penitenciarul Satu Mare. Judecătorii sătmăreni au respins contestația formulată de către procurori, astfel încât Țânțaș a devenit astăzi un om liber.

”În baza art. 587 alin.1 CPP admite cererea de liberare condiţionată formulată de către condamnatul TANTAS VASILE.Dispune punerea în libertate a condamnatului, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr. 1/2017 emis de către Judecătoria Satu Mare, atrăgându-i atenţia asupra consecinţelor nerespectării dispoziţiilor de art. 104 Cod penal”, este Hotarârea Judecătoriei Satu Mare.

Reamintim că omul de afaceri negreștean Vasile Țânțaș a fost condamnat definitiv, la începutul acestui an, de către magistrații Curții de Apel Oradea la pedeapsa de un an de închisoare în cazul distrugerii Hotelului Dacia. În schimb, judecătorii Curții de Apel au înlăturat decizia judecătorilor sătmăreni prin care îl obligau pe Țânțaș la plata sumei de peste 700.000 de lei pentru neluarea unor măsuri de întreținere.

Procesul a început în urmă cu doi ani, când Direcția Județeană de Cultură Satu Mare s-a constituit parte civilă într-un dosar penal în care se cerceta distrugerea monumentului istoric. Judecătorii sătmăreni au reținut în sarcina lui Vasile Țânțaș infracțiunea de distrugere. A făcut recurs la Curtea de Apel Oradea, dar nu a avut sorți prea mari de izbândă.

Inaugurat în 1902, hotelul Dacia din Satu Mare a fost privatizat prin metoda MEBO în 1995, când foştii angajaţi au devenit acţionari.

În 2007, clădirea a fost cumpărată de un om de afaceri din Negreşti-Oaş – Vasile Ţânţaş, care a plătit 1,7 milioane de euro. Noul proprietar s-a angajat să o renoveze şi să o transforme într-un hotel de lux. Însă investiţiile au fost abandonate din cauza crizei.

5 Comments on "Vasile Țânțaș, proprietarul Hotelului Dacia, eliberat din Penitenciarul Satu Mare"

 1. Ghita roman | decembrie 2, 2017 at 17:12 |

  Îmi pare rău de Țânțaș ca a plătit așa preț aproape pentru nimic ,alții au golit bănci si nu au pățit nimic

  View Comment
 2. Cred ca era o pedepsa nedreapta alti au distrus cu buna stiinta au distrus intetionat si au furat nar nau fost trasi la raspundere iar acest om a platit un pret prea mare si astai dreptatea in tara asta

  View Comment
 3. Pentru distrugerea UNIO Negresti cine plateste ?

  View Comment
 4. Ghita Roman | octombrie 12, 2018 at 18:19 |

  Nu ați făcut nici unul din județ ce a făcut Țânțaș pt Domnul Dzeu ia vedeți cate suflete a adus la mântuire ,in rest gunoaiele aceste pământești toate vor arde dar ce ai făcut pt Domnul vor rămâne vesnic

  View Comment
 5. Moise Constantin | august 29, 2019 at 15:38 |

  In primul rând trebuie sa fii foarte prost sa cumperi un Hotel cu 1,7 milioane de euro cu care de fapt nu ai voie sa faci ce vrei.Sa mai faci si pușcărie pe banii tai este tipic Românesc. Daca era deștept investea banii undeva pe niște insule sau ori ce dar nu in România. Un sistem bolnav si corupt.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Hotelul Dacia
Vasile Țânțaș rămâne după gratii. Eliberat de judecători, decizie contestată de procurori

Închide