Ce salarii au, pe hârtie, sătmărenii și cum stăm față de județele vecine

Comisia Național de Prognoză a plasat județul Satu Mare pe locul trei în regiunea de nord-vest atunci când viner vorba de salariul mediu net. Pe hârtie, locuitorii județului nostru câștigă mai mult decât vecinii din Maramureș și Bihor.

Datele prezentate de Comisia Națională de Prognoză arată că în 2019, sătmărenii s-au clasat pe locul trei în regiunea de nord-vest atunci când vorbim de salariile medii nete. În timp ce un sătmărean aduce acasă, în medie, un salariu de 2.500 de lei, vecinii din Maramureș au în câștig de 2.448, cei din Bihor duc acasă 2.394, iar cei din Bistrița, puțin peste 2350 de lei.

Așa cum era de așteptat, cele mai mari salarii din regiune sunt înregistrate în Cluj. Aici, salariul mediu net este de 3.503 lei. Dar salarii puțin mai mari decât sătmărenii încasează și salariații din Sălaj. Câștigul salarial mediu net este de 2.535.

Comisia de Prognoză nu are vești bune. Nici în 2023, sătmărenii nu vor reuși să aibă salarii la fel de mari ca și angajații din Cluj. Peste trei ani, autoritățile se așteaptă ca salariul mediu net să ajungă la 3.414 lei, asta în timp ce în Cluj se vor încasa venituri salariale de peste 4.900 de lei. Este de așteptat, arată prognoza, ca Satu Mare să își mențină locul în clasamentul salarial în regiunea de nord-vest, dar în următorii trei ani, diferența față de salariile din Sălaj va crește.

Satu Mare a rămas și în 2019 sub media națională. La nivelul țării, în 2019, salariul mediu net a fost de 3.025 lei. Cele mai mari salarii sunt înregistrate în București (4.162), Cluj (3.503), Timiș (3.375), Ilfov (3.200), Iași (3.112) și Sibiu (3025).

Comparativ cu celelalte județe din țară, sătmărenii câștigă aproximativ egal cu cei din Vaslui (2.511), Buzău (2.502) și Ialomița (2.503).

Fii primul care comentează! despre "Ce salarii au, pe hârtie, sătmărenii și cum stăm față de județele vecine"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre salarii
Bani mai mulți pentru polițiștii, militarii și civilii, angajați MAI

Închide