Comunele model din județul Satu Mare. Zeci de noi locuințe pentru familiile tinere


Comunele Odoreu și Păulești reprezintă un veritabil model de dezvoltare în județul Satu Mare. De exemplu, în acest an se vor demara mai multe proiecte care prevăd construirea de locuințe ANL pentru zeci de familii tinere, dar și locuințe sociale pentru familiile defavorizate.

Deputatul Adrian Cozma a precizat că în acest an se vor demara astfel de proiecte la Odoreu și la Păulești.

”Vești bune! Anul acesta vom demara proiectul de construcție a mai multor locuințe sociale și locuințe ANL în comunele Păulești și Odoreu. Am parafat viitoarea colaborare cu ANL împreună cu colegii primari Bontea Zenoviu din comuna Păulești și Pop Dumitru din comuna Odoreu! Este important să ținem cont de faptul că sunt mulți tineri care nu au o locuință, noi avem obligația de a oferi o șansă acestor familii. Cu siguranța că în momentul în care o familie are posibilitatea de a primi o locuință chiar cu plata unei chirii care este mai mult simbolică aceștia nu se vor gândi să plece în străinătate. Avem obligația de a face tot posibilul ca sătmărenii să nu mai plece din țară, acesta reprezintă doar un pas, iar cei 2 primari știu exact ce au de făcut pentru comunitățile lor”, a transmis deputatul Adrian Cozma.

Primarul comunei Odoreu, Dumitru Pop, susține că se lucrează la acest proiect de mai mulți ani, iar demersurile s-au dovedit a fi un succes.

”Noi lucrăm la această idee de doi ani, iar acum facem studiul de fezabilitate. Proiectul este finanțat prin ANL și este prevăzut lângă actualul bloc ANL din comuna Odoreu, după același model, ca să asigurăm o dezvoltare armonioasă. Vor fi, preconizăm noi, 24 de locuințe pentru familii tinere, sub 35 de ani, care vor putea să le ocupe în cuantumul unei chirii modice. Noi, ca și administrație locală, asigurăm terenul și cheltuielile prilejuite de asigurarea utilităților. Și ne gândim la viitorul tinerilor”, a precizat primarul Dumitru Pop.

Comuna Odoreu a înregistrat o dezvoltare mult peste nivelul celorlalte localități din județul Satu Mare. Suprafața intravilanului comunei s-a dublat, fiind construite în ultimul deceniu peste 250 de case de locuit!

În perioada 2012 – 2019, numărul solicitarilor a crescut, fiind eliberate 389 de autorizații de construire. Mai mult, 593 de gospodării s-au racordat la rețeaua de apă și 465 de gospodarii s-au branșat la rețeaua de gaze naturale.

În anul 2000, comuna Odoreu avea o populație de aproximativ 4.800 locuitori, în timp ce azi se depășește 6.000 de persoane. Așezarea geografică a comunei și investițiile realizate de autoritatea publică atrage interesul a tot mai mulți investitori privați, interesați să-și construiască case sau ansambluri rezidențiale.Fii primul care comentează! despre "Comunele model din județul Satu Mare. Zeci de noi locuințe pentru familiile tinere"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre comuna Odoreu, deputat Adrian Cozma
FOTOGALERIE. Sătmăreanul care a împlinit 103 ani! Soția lui are 99 de ani. La mulți ani!

Închide