Tot mai puțini judecători la Tribunalul Satu Mare. Judecător: ”Situație fără precedent”


Conducerea Tribunalului Satu Mare susține că activitatea instanței este afectată de faptul că sunt tot mai puțini judecători, ca urmare a pensionărilor recente. Conform sursei citate, în prezent sunt vacante şapte posturi de judecător.

”Situaţia este fără precedent, în condiţiile în care, instanţa, de-a lungul timpului, a beneficiat de stabilitate. Perspectivele de remediere a situaţiei, în prezent, nu sunt certe”, susține președintele Tribunalului Satu Mare, judecătorul Felix Cardonel Mureșan

Mai mult, aproximativ jumătate dintre magistraţii judecătoriilor arondate au o vechime mai mică de 3 ani în funcţie, în cazul lor neputându-se pune problema unei promovări.

”Pe de altă parte, o colegă judecător a solicitat pensionarea începând din 01.02.2021, alţi doi colegi judecători de la Tribunalul Satu Mare îndeplinind, în cursul lunii mai a anului precedent, condiţiile de vechime, existând posibilitatea de a opta pentru eliberarea din funcţie ca urmare a pensionării”, mai spune președintele Tribunalului Satu Mare.

La sfârşitul anului 2020, schema statului de funcţii este reprezentantă astfel: 27 de posturi de judecător, din care: 7 posturi vacante ( 1 post vacant de vicepreşedinte, 1 post vacant de preşedinte secţie şi 5 posturi vacante de execuţie).

În anul 2020, volumul de activitate al instanţelor a scăzut faţă de anul 2019 cu 2792 dosare.2 Comments on "Tot mai puțini judecători la Tribunalul Satu Mare. Judecător: ”Situație fără precedent”"

  1. Da
    Săracii, ș-au rezolvat amărâtele de pensii, mi-e milă de ei…dar poate se vor reîntoarce dacă pensia va fi mică …

    View Comment
  2. Multumiti ministrului liberal care a anuntat ca va creste varsta de pensionare. Si-a retras declaratia dar prea tarziu.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Tribunalul Satu Mare
ANCHETĂ. La un an după ce au ucis în bătaie un om, doi minori din Carei sunt acasă

Închide