Controale la fructe și legume. Zeci de tone, sub sechestru. Ce spun autoritățile sătmărene

Peste 26 de tone de fructe și legume au fost puse sub sechestru în urma operațiunilor de verificare declanșate de autoritățile sătmărene. Administratorii și transportatorii s-au ales cu amenzi substanțiale. 

În urma controalelor anunțate la fructe și legume, autoritățile sătmărene au pus sub sechestu peste 26 de tone de produse. Verificările s-au făcut pe linia combaterii comerțului ilicit, împreună cu cei de la ANAF.

“Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratul de Poliție Județean Satu – Mare, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Poliția de Frontieră Română, a continuat programul de verificare, în traficul rutier și în această săptămână. Continuă verificările, împreună cu serviciul Antifraudă din cadrul ANAF, pentru depistarea transporturilor și comerțului ilicit cu legume și fructe, provenite din comerțul intracomunitar și din țări terțe ,în urma verificărilor fiind pusă sub sechestru/ reținere oficială, cantitatea de 26.416 kg legume și fructe,” se arată într-un comunicat al DSVSA.

Iar administratorii și transportatorii s-au ales și cu amenzi.

“Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate au aplicat, 7 sancțiuni contravenționale din care, 5 amenzi contravenționale în valoare de 40.800 lei, –  5  administratori / transportatori legume fructe – 2 Satu Mare, 1 Turț, 1 Stâna, 1 Amați –  pentru încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind demonstrarea trasabilității legumelor și fructelor și 2 avertismente – 2 – producători particulari din piețele agroalimentare, din localitățile : – 1 Nisipeni – 1 Satu Mare –  pentru comercializare directă către consumatorul final, a legumelor, fructelor și a altor produse, fără respectarea condițiilor de igienă,” mai spun autoritățile sătmărene.

Oficialii anunță că verficările vor continua și în săptămânile care urmează.Fii primul care comentează! despre "Controale la fructe și legume. Zeci de tone, sub sechestru. Ce spun autoritățile sătmărene"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre amenzi, ANAF, DSVSA, fructe
Toate focarele de pestă porcină din județ au fost stinse. Gradul de alertă rămâne ridicat

Închide