Cosmin Rațiu, reales președinte al Colegiului Medicilor Stomatologi: ”Ne dorim mai multe cabinete școlare”

Colegiul Medicilor Stomatologi din Satu Mare și-a ales președintele pentru următorul mandat. Doctorul Cosmin Rațiu a fost reales de colegi să conducă filiala sătmăreană care numără peste 200 de membri. Iar conducerea are planuri mari, pe lângă activitățile profesionare curente ale organizației. Profesionalizarea continuă a medicilor sătmăreni, dar și susținerea sănătății orale, sunt câteva dintre prioritățile noului mandat câștigat de Rațiu. 

Colegiul Medicilor Stomatologi din Satu Mare și-a ales noua conducere. Din cei peste 200 de membri ai Colegiului, la urne s-au prezentat 63,80%, iar alegerile nu au dus lipsă de candidați. Până la urmă, colegii l-au ales din nou pe doctorul Cosmin Rațiu să îi reprezinte în Adunarea Generală Națională. Rațiu va fi, de drept, reprezentantul colegiului teritorial în Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor Stomatologi din România și președintele filialei sătmărene.

Alegeri au fost și pentru membrii biroului executiv.

La conducerea Colegiului Medicilor Stomatologi, Cosmin Rațiu va fi secondat de doi vicepreședinți, Datcu Oana și Osz Titus. Ladanyi Laszlo este secretarul Colegiului din Satu Mare, iar Leiher Leonora este noul trezorier.

Iar conducerea are planuri mari. Pe lângă activitățile de control și supraveghere, Colegiul Medicilor Stomatologi din Satu Mare s-a axat mult pe educația medicală continuă. E un subiect important, care, spune noul președinte, deschide și lista priorităților din următorii ani. Rațiu speră ca la Satu Mare să ajungă tot mai mulți lectori, nu doar din țară, ci și din străinătate.

“A fost o prezență foarte bună la vot. Ne propunem să continuăm activitățile din primul mandat: congresele, simpozioanele. Să aducem la Satu Mare cât mai mulți lectori din țară și din străinătate. Ne dorim să finalizăm lucrările la sediul nou. Vrem, în continuare, să fim un factor de echilibru și seriozitate”, a precizat doctorul Cosmin Rațiu, care și-a lăudat colegii pentru spiritul de echipă de care dau dovadă nu doar atunci când se organizează alegeri.

Pe lângă atribuțiile care țin de educația medicală continuă, de studii, strategii de dezvoltare, de activitățile de control și supraveghere pentru respectarea eticii și deontologiei medicale, Colegiul Medicilor Stomatologi de la Satu Mare se implică și în programe socioeconomice. Una dintre cele mai importante realizări la acest capitol este restabilirea cabinetelor stomatologice școlare, o inițiativă pe care, spune doctorul Cosmin Rațiu, filiala sătmăreană o va sprijini și în următorul său mandat.

“Ne dorim încă trei cabinete”, a spus Cosmin Rațiu, precizând că unul din cele trei se află aproape de finalizare.

Cele trei vor veni în completarea celora care deja funcționează la Colegiul Național “Mihai Eminescu”, Liceul Refomat și la Colegiul Tehnic “Traian Vuia”.

Cosmin Rațiu va conduce Colegiul Medicilor Stomatologi din Satu Mare până în 2023. Mandatul anterior a vizat perioada 2015-2019.

 Fii primul care comentează! despre "Cosmin Rațiu, reales președinte al Colegiului Medicilor Stomatologi: ”Ne dorim mai multe cabinete școlare”"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.