Crește îngrijorător rata de infectare la Satu Mare. Care sunt județele cele mai vulnerabile

Incidența cumulată a cazurilor a ajuns la 1 la nivelul județului Satu Mare, arată datele transmise în cursul zilei de sâmbătă de INSP. Cele mai vulnerabile localități rămân Bucureștiul, Alba, Vrnacea, iar pe lista celor care au trecut de 2 cauzuri la mia de locuitori se înscrie și județul vecin, Sălaj.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor este următorul:

sursa: GCS

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Satu Mare s-au înregistrat 40 de cazuri noi.

Grupul de Comunicare Strategică a venit și cu precizări cu privire la modul în care se calculează incidența cumulată.

“În metodologia de calcul al indicelui de incidență raportat la ultimele 14 zile, Direcțiile de Sănătate Publică au în vedere numărul de cazuri nou pozitivate, în funcție de data la care acestea au fost încărcate în sistemul informatic. Astfel, incidența de răspândire cumulată în ultimele 14 zile se calculează în funcție de momentul în care proba persoanei în cauză este introdusă în sistem, și nu în funcție de momentul în care centrul de testare o raportează pentru centralizare și apoi este comunicată public, existând un decalaj inerent de la o zi la alta. Evidența cazurilor depistate pozitiv este gestionată în aplicația informatică, în care sunt completate pentru fiecare caz în parte, distinct, momentele în care sunt prelevate probele, prelucrate în centrele de testare și, ulterior, constatate rezultatele pozitive”, au precizat despre metodologia de raportare cei de la Grupul de Comunicare Strategică.

Ultimele informații oferite de autorități cu privire la incidența cumulată în localitățile sătmărene, valabilă pentru perioada 28.09 – 11.10.2020 arată că Foieni, Ciumești, Batarci, Călinești-Oaș, Urziceni, Acâș și Turț sunt localitățile care au înregistrat cele mai mari rate în ultimele 2 săptămâni.Fii primul care comentează! despre "Crește îngrijorător rata de infectare la Satu Mare. Care sunt județele cele mai vulnerabile"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus, coronavirus Satu Mare, COVID-19 Satu Mare
Focar COVID: Grădiniță din municipiul Satu Mare, în scenariul roșu! A fost închisă

Închide