LISTĂ COMPLETĂ. Gradul de infectare în toate localitățile din județul Satu Mare. Alertă într-o comună

Prefectura Satu Mare a prezentat astăzi care este gradul de infectare în fiecare localitate din județul Satu Mare. Potrivit datelor valabile pentru perioada 28.09 – 11.10.2020, în peste 20 de localități nu s-au înregistrat cazuri noi. Topul infectărilor este condus de Foieni, iar rate ridicate s-au înregistrat și în Ciumești, Batarci, Călinești-Oaș și Urziceni.

Cea mai mare problemă se înregistrează în comuna Foieni, acolo unde procentul de infectare a ajuns la un alarmant nivel de 8,8!

La începutul săptămânii în curs, Instituția Prefectului a oferit precizări cu privire la situația din Foieni, acolo unde focarul este legat de un centru de îngrijire pentru vârstnici.

“Situația este în evaluare urgentă la acest centru iar în funcție de rezultatele testării, inclusiv a persoanelor instituționalizate, se vor dispune măsurile de limitare a răspândirii bolii. Prefectul Radu Bud a apreciat cea mai eficientă soluție carantinarea Centrului, fără a afecta întreaga populație a comunei, deci nici desfășurarea cursurilor școlare”, transmiteau autoritățile județene la începutul săptămânii.

Localități fără cazuri noi în ultimele 2 săptămâni

Sunt și localități din județ unde în ultimele 2 săptămâni nu au fost raportate cazuri noi, așa cum s-a întâmplat în Agriș, Andrid, Beltiug, Bârsău, Bogdand, Căuaș sau Vama. În total, în perioada 28.09 – 11.10.2020, un număr de 21 de localități sătmărene nu au raportat noi infectări.

Top localități cu rate ridicate de infectare în ultimele 2 săptămâni

În afară de Foieni, rate ridicate de infectare s-au raportat și în localitățile Ciumești, unde au fost înregistrate peste 2 cazuri la mia de locuitori. Lista este urmată de Batarci, Călinești-Oaș, Urziceni, Acâș și Turț.

Astăzi autoritățile județene au anunțat că, în conformitate cu Hotărârea de prelungire a stării de alertă, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura în localitățile din județul Satu Mare unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spații publice deschise sau închise cum ar fi piețe, târguri, zone de așteptare (stații de autobuz, peroane), zone în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, obiective turistice, zone pietonale comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii.Fii primul care comentează! despre "LISTĂ COMPLETĂ. Gradul de infectare în toate localitățile din județul Satu Mare. Alertă într-o comună"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus Satu Mare
Starea de alertă, prelungită în județul Satu Mare. Masca, obligatorie peste tot în unele localități

Închide