CRIZĂ de personal! MAI trimite 42 de tineri polițiști la Satu Mare

Ministerul Afacerilor Interne – prin Inspectoratul General al Poliției române – va trimite în județul Satu Mare un număr de 42 de absolvenți din cadrul Școlii de Poliție ”Vasile Lascăr” din Câmpina și de la Școala de Poliție ”Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca, potrivit informațiilor PresaSM

Aceștia vor ajunge atât la Ordine Publică sau Rutieră, cât și la Serviciul de Acțiuni Speciale. În acest moment, schema de personal a Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare este ocupată în proporție de circa 80%, fiind un deficit de 20%, în special pe zona operativă.

Polițiștii sătmăreni nu mai fac fațăȘefii posturilor de poliție comunale din județul Satu Mare se plâng că nu mai reușesc să facă față fenomenului infracțional. Aceștia susțin că printre principalele cauze se numără personalul insuficiet, lipsa camerelor de supraveghere, respectiv hoții voiajori, care vin din alte județe pentru a comite infracțiuni în județul Satu Mare. Astfel încât să li se piardă urma mai ușor.

Creștere substanțială a interesului

Numărul tinerilor care vor să devină agenți sau ofițeri de poliție a explodat, pur și simplu. Potrivit evidențelor Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare, dacă în anul 2016 au fost doar 27 de candidați, numărul acestora s-a triplat în acest an, ajungând la 82 de candidați!

Mai mult, numărul locurilor scoase la concurs a crescut cu 150 la Școala de Agenți din Cluj-Napoca, ajungând la 300 în prezent, respectiv cu 1000 de locuri la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” din Câmpina, ajungând în prezent la 1300 de locuri.

Mai mult, pentru a facilita accesul tinerilor în Poliție s-a eliminat baremul de înălțime, respectiv sunt două serii de concurs: în ianuarie și august/septembrie.Fii primul care comentează! despre "CRIZĂ de personal! MAI trimite 42 de tineri polițiști la Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean
Femeie tâlhărită în Carpați II. Sătmărenii au fugit după agresor, dar a scăpat

Închide