Răzvan Rentea rămâne cu condamnarea pe viață pentru triplă omucidere! Judecătorii i-au respins apelul

Răzvan Rentea a atacat decizia judecătorilor Tribunalului Satu Mare – care l-au condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea părinților și a bunicii materne – la Curtea de Apel Oradea. Cu toate acestea, judecătorii Curții de Apel Oradea au menținut pedeapsa pe viață!

”RESPINGE ca nefondat apelul penal declarat de inculpatul RENTEA RĂZVAN împotriva sentinţei penale nr.103/23.08.2018 pronunţată de Tribunalul Satu Mare, in baza art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedură penală. (…) DEFINITIVĂ. Pronunţată în şedinţă publică azi, 29.11.2018”, este decizia pe scurt a Curții de Apel Oradea. .

Reamintim faptul că judecătorii Tribunalului Satu Mare au pronunțat în 23 august sentința în cazul triplei crime de la Apa, în care Răzvan Rentea este inculpat pentru uciderea părinților – Niculina și Gheorghe Rentea, respectiv a bunicii materne Viorica Apan.

Reporterii PresaSM, aflați în sala de judecată, au aflat că judecătorii l-au condamnat la ÎNCHISOARE PE VIAȚĂ pe Răzvan Rentea, după ce procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au solicitat instanței pronunțarea unei pedepse cu închisoarea pe viață, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

Răzvan Rentea nu a fost adus în sală pentru a auzi sentința.

Reporterii PresaSM s-au aflat în sala de judecată la ultimul termen, din 17 august, în momentul în care judecătorul i-a dat ultimul cuvânt lui Răzvan Rentea, înainte ca instanța să intre în pronunțare. Rentea a fost tranșant, declarând resemnat:

”Văd că sunt acuzat, condamnat pe viață. Păi, dați-mi pe zece vieți, nu pe o viață!”

Rentea i-a acuzat pe procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare că au creat un scenariu fals, iar informațiile din rechizitoriu ar fi, în fapt, ”un film”.

Procurorul și-a motivat cererea pe baza faptului că faptele ar fi fost premeditate, gradul de violență în săvârșirea faptelor, atitudinea nesinceră, precum și faptul că vorbim despre o serie de crime împotriva propriilor membri ai familiei. Circumstanță agravantă din perspectiva Codului Penal.

Procurorul a mai arătat că – în baza probatoriului administrat în cauză – este exclus ca o altă persoană să fi participat sau comis cele trei crime.  

Fii primul care comentează! despre "Răzvan Rentea rămâne cu condamnarea pe viață pentru triplă omucidere! Judecătorii i-au respins apelul"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre crimă
FOTO/VIDEO. Presupusă crimă la Satu Mare. Un fiu și-ar fi ucis tatăl

Închide