DEZVĂLUIRI. Șefi peste șefi și salarii babane la Apaserv! Plătim clientela politică prin apă la suprapreț?!

Sătmărenii plătesc cel mai mare preț la apă din nord-vestul României! De ce?! Nimic mai simplu! Pentru că o componentă importantă a prețului la apă sunt cheltuielile de personal. Personal remunerat cu sume foarte mari. Ca să nu mai vorbim de faptul că sunt zeci de șefi de birouri care taie frunze la câini. Aproape la propriu. Ca să vorbim cât mai exact, la Satu Mare se plătește 7,31 lei/metru cub. Maramureș – 7,07 lei/mc, Bihor – 5,51 lei/mc, Sălaj și Cluj – 6,19 lei/mc.

Consilierul Crăciun a deschis subiectul 

Consilierul local PSD Ciprian Crăciun a atras un semnal de alarmă, după ce conducerea Apaserv, cu toată această schemă de personal supradimensionată, mai dorește să angajeze încă 22 de persoane! Ciprian Crăciun a dezvăluit că numărul total al angajaților Apaserv va ajunge de la 480 de persoane la 502 persoane.

Ciprian Crăciun a lăsat să se înțeleagă că la Apaserv angajările se fac pe criterii cât se poate de politice. Un lucru care cu toate că este cât se poate de real, el nu a fost pronunțat public prea des. Nu de alta, dar toate partidele politice și-au pus indivizii din partide pe funcții, cu salarii babane.

Șvabul care bate obrazul șvabului

Consilierul Local Ștefan Ressler (lider al Forumului Democrat German) a spus, cu subiect și predicat, că anumiți directori nu fac aproape nimic pentru a-și merita acești bani. Și a făcut trimitere, printre alții, la directorul Apaserv, Ioan Leitner (tot lider al FDG).

”Erau cam prea mulți directori cu chestiuni paralele. (…) Plătim cea mai scumpă apă din zona noastră. Asta este o problemă majoră. Am văzut că prețul apei presupune și costuri ridicate de personal. S-a spus că se va veni cu un nou suflu de management și se vor mai angaja 22 de persoane! 502 persoane! Oare acest lucru pare normal?!”, susține avocatul și consilierul local Ressler Ștefan.

Primarul Kereskenyi se apără

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, se apără și susține că deja s-a făcut o rentabilizare, prin reducerea numărului de șefi de birou cu aproape 40%!

”Deja se creionează o rentabilizare și s-a diminuat atât numărul birourilor și serviciilor, care au fost peste o sută la număr. Actualmente sunt sub 60 Au fost birouri care au funcționat și cu două persoane, din care una era șef de birou. Numărul șefilor s-a diminuat de la zece la șase persoane”, a spus Kereskenyi.

Conducerea Apaserv are mereu o scuză

Actualul director general al Apaserv, Ioan Leitner, a dat vina, după obiceiul casei, pe fosta conducere, când a venit vorba despre supradimensionarea schemei de personal. Din care, culmea, a făcut parte, din calitatea sa de director adjunct. Acesta susține că se impune angajarea a încă 22 de persoane pentru că se mai preiau în administrare și alte sisteme de furnizare al apei de la unele localități din județul Satu Mare.

Conducerea Apaserv recunoaște incompetența unor angajați

Totuși, Leitner a recunoscut că unii angajați sunt, pur și simplu, incompetenți. Cu toate acestea, acei angajați sunt penalizați prin menținerea pe funcție. Interesantă logică!

”În grupul nou de lucru vor fi persoanele care și-au terminat proiectele. Cei care nu și-au terminat proiectele, și trebuiau să le termine până la finalul lui 2015, vor rămâne pe POS Mediu până își termină proiectele, care probabil va fi undeva pe la începutul anului 2019. Prin acest mod facem un pic de presiune asupra colegilor să își termine proiectele, că deja lucrează de șase ani pe ele și nu sunt gata”, a conchis Leitner.

 

 

5 Comments on "DEZVĂLUIRI. Șefi peste șefi și salarii babane la Apaserv! Plătim clientela politică prin apă la suprapreț?!"

 1. sa se bucure multi ani de acum de aceste salarii, si cand or fi la ananghie sa bea numai apa pe care o livreaza (si taxeaza) ei populatiei: neagra, plina de mizerii, etc

  View Comment
 2. bine ca cei ce muncesc efectiv in santuri ,intretinere etc au salarii mici…….pt ei nu sunt bani…

  View Comment
 3. Intrați fraților pe sit la APASERV să vedeți cine sunt în consiliul de administrație și încasează bani frumoși pe lângă faptul că sunt și salariați în alte instituții din Satu Mare unde au salarii babane.
  Cum dracu să fie bine când totul este de rahat.

  View Comment
 4. ……. de la apaserv nui destul ca baga niste taxe ridicate si aberante la consum de apa dar cel mai mare jaf ca apaservul folosesc apometre contrafacute fabricat in Carei,am fost de fata cand era montat un apometru adus din germania noi nouti si montat dupa contorul fabricat in Carei si afost o diferenta de 380 de litri de apa adica 620 de litri de apa ce a fost indicat pe contori german pa contor fabricat in Carei arata 1000 de litri de apa peste 30.000 de consumator satmarean sunt …… de apaserv

  View Comment
 5. Orasul Prostilor | noiembrie 26, 2017 at 14:34 |

  Eu cunosc o singura persoana de acolo: ……….!Case,apartamente, masini,bani !!Salarii mari,prime de tot felul,bonusuri,etc.etc. !!Asa e cand exista un singur furnizor,fara concurenta,la fel ca Florisal!Suntem nevoiti sa acceptam ce n-i se ofera,iar cei de la primarie,singurii care le-ar putea taia macaroana,isi ”ling” si ei degetele din ”mierea” oferita !Cat de greu a reusit RDS sa intre pe piata ca furnizor de energie,si cate piedici l-i s-au pus ,numai si numai pentru ca Electrica Furnizare sa ramana singura pe piata ??!!Pana la urma au reusit,insa daca vrei sa te transferi la RDS,cei de la Electrica te bombardeaza cu amnintari de tot felul!Sigur,e doar o strategie de intimidare,pentru ca in final nu au de ales !

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Apaserv
Indemnizații fabuloase la Apaserv! Mii de lei pentru o ședință lunară

Închide