FOTO. Ce să vezi?! După mediatizarea cazului s-a găsit o școală pentru copilașul refuzat

Prefectul Darius Filip s-a întâlnit miercuri, 09 octombrie 2019, de la ora 12,30 cu reprezentanţii Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE), cei ai Şcolii Gimnaziale Dr. “Vasile Lucaciu” din Satu Mare, respectiv cu mama care susţine că băiatul său de opt ani a fost refuzat la şcolarizare de conducerile mai multor unităţi de învăţământ, pe fondul tulburărilor comportamentale cu care se confruntă.

Întâlnirea a avut ca scop găsirea unei soluţii concrete pentru şcolarizarea copilului într-un timp cât mai scurt. Situaţia minorului a fost făcută publică în urma participării mamei sale la audienţele susţinute marţi, 08 octombrie 2019, de către prefectul judeţului Satu Mare.

Având în vedere că la dosarul copilului au fost adăugate astăzi (miercuri, 09 octombrie 2019) documente medicale noi, mâine (joi,10 octombrie 2019) se va întruni din nou Comisia de orientare şcolară şi profesională de pe lângă CJRAE Satu Mare.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a solicitat instituţiilor cu atribuţii în domeniul social şi educaţional să clarifice toate aspectele acestui caz şi să aleagă împreună cu familia copilului varianta optimă pentru minor. Cazul rămâne în atenţia directă a prefectului până la finalizarea acestuia.

SURSA: Comunicat de presă Prefectura Satu Mare


S-a găsit o soluție până la urmă

Prefectul Darius Filip a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, în ce condiții a ajuns copilul să nu poată frecventa cursurile unei școli.

”Din informațiile adunate, avem confirmată de către o școală unde este arondat domiciulul femeii că s-a prezentat în toamnă, nu când se fac înscrierile, și deoarece erau peste 30 de copii în clasa I-a i s-a spus că nu poate să meargă acolo și i s-a recomandat să meargă în altă parte. Femeia pare direcționată să își înscrie copilul la o școală specială, nu la una normală, deși acesta nu ar fi de școală specială și ar fi păcat să-l ducă la una. IQ-ul i-ar permite, și cu ajutorul unui învățător, să urmeze o școală normală. Am invitat-o miercuri pe mămica respectivă la o discuție cu specialiștii Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) pentru a găsi o soluție, să o liniștim, pentru că mi s-a părut speriată și ușor dezorientată. Am identificat o altă școală, tot în apropiere de domiciliul lor care are mai puțini elevi în clasa a I-a și care sunt dispuși să o primească, dacă dânsa acceptă”, a spus Filip.

1 Comment on "FOTO. Ce să vezi?! După mediatizarea cazului s-a găsit o școală pentru copilașul refuzat"

  1. Copilul nu-i bolnav, necesită atenție mai multă, doar că suntem umpluți cu dascăli comozi și nepricepuți (unii sunt excepționali dar sunt puțini). tot sistemul de învățământ se bazează pe acest aspect și anume, comoditatea profesorilor, adunarea orelor de predare, predarea astfel încât elevul să meargă la ore suplimentare (particulare), manuale fără rost. Bacalaureat bazat pe învățat pederost. Dacă părintele are un alt punct de vedere atunci el și copilul devine inamicul nr1.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Instituția Prefectului
Mii de animale în pericol! Primul focar de pestă într-o fermă mare din județ

Închide