FOTO. Cum arată viitoarele blocuri ANL. Apartamentele pentru MApN, multe neocupate

Lucrările avansează într-un ritm alert la complexul ANL de pe strada Poligonului, spun autoritățile municipale. În schimb, acestea au și o nemulțumire. După aproape trei ani, multe dintre apartamentele MApN zac în continuare mai mult goale decât ocupate. Astfel, Primăria face demersuri pe lângă minister în așa fel încât să preia locuințele neocupate și să le dea tinerilor din Satu Mare. 

Lucrările avanseaza în ritm alert la noul complex de locuinţe ANL pentru tineri de pe str. Poligonului din municipiul Satu Mare, spune Primăria. Termenul de finalizare este de 4 aprilie 2020, iar  complexul va fi compus din trei blocuri, cu 70 de apartamente. Valoarea investiţiei este de 8.374.030 lei şi este asigurată din bugetul de stat.

Blocurile MApN, mai mult goale decât ocupate

Autoritățile locale au și nemulțumiri legate de cartierul ANL. Prin donarea terenului, MApN și-a garantat două din cele trei blocuri doar că, spune primăria, chiar și imobilele data ministerului în 2016 sunt mai mult goale decât ocupate. Astfel, autoritățile fac demersuri pentru a putea repartiza tinerilor sătmăreni apartamentele rămase neocupate.

“Primăria Satu Mare continuă demersurile pe lângă Ministerul Apărării Naționale pentru ca toate cele 70 de apartamente să poată fi repartizate tinerilor din municipiul Satu Mare. Conform condițiilor impuse de ANL, două din cele trei blocuri ar urma sa revină MApN. În pirma fază a proiectului de pe str. Poligonului au fost construite alte trei blocuri, recepționate în 2016. În locul MApN, o mică parte din apartamente au fost ocupate de militari, chiar dacă au trecut deja 3 ani,” se arată într-o informare a Primăriei Satu Mare.

Nu este pentru prima dată când primarul municipiului Satu Mare vorbește despre problema apartamentelor ANL rămase neocupate de cei de la MApN. Edilul a precizat și în cursul anului trecut că dorește să găsească o soluție, mai ales că Satu Mare se confrunta cu probleme în ceea ce privește disponibilitatea de spații locative.

Tinerii care au solicitat apartamente ANL au precizat, în 2016, atunci când au fost date în folosință primele apartamente de pe Poligonului, că salariile pe care le primesc sunt prea mici în comparație cu valoarea ridicată a chiriilor.

Fii primul care comentează! despre "FOTO. Cum arată viitoarele blocuri ANL. Apartamentele pentru MApN, multe neocupate"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre apartamente, blocuri ANL, MApN, municipiul Satu Mare
FOTO/VIDEO. #ElectroluxRezist. Greva continuă. Doar 17 persoane au renunțat

Închide