FOTO/VIDEO. #ElectroluxRezist. Greva continuă. Doar 17 persoane au renunțat


Greviștii au apelat la ajutorul Consiliului Salariaților din Electrolux pentru a informa conducerea din Suedia cu privire la revendicările pe care le au. O discuție în acest sens va avea loc între reprezentanții Consiliului și liderii Electrolux din țara scandinavă. 

Greviștii au apelat la ajutorul Consiliului Salariaților Electrolux pentru a informa și conducerea din Suedia cu privire la situația de la fabrica din Satu Mare și pentru a le transmite directorilor revendicările pe care le au. Informația a fost făcută publică de Sorin Faur, liderul sindicatului liber “Samus”.

Alături de greviști a revenit și liderul Cartel Alfa Vasile Dârle, care s-a confruntat cu probleme de sănătate. Dârle le-a explicat salariaților cât de important este să fie solidari, după cele șase săptămâni de grevă.

“Vă rog luptați mai departe,” le-a transmis Vasile Dârle, liderul Cartel Alfa, angajaților aflați în grevă. Dârle a făcut apel la unitate și le-a spus oamenilor să nu cedeze până când nu vor fi respectați.

În ceea ce privește renunțările la grevă, liderii de sindicat au precizat că 17 persoane nu mai sunt alături de greviști. Dintre aceștia patru și-au depus demisiile, 10 au intrat în concediu medical, iar restul au decis să se întoarcă înapoi la serviciu. Aproximativ 420 de persoane s-au aflat în grevă la începutul protestului.

Vin în continuare scrisori de susținere pentru greviștii de la Electrolux. Sindicate, confederații internaționale, dar și asociații ale muncitorilor transmit mesaje de solidaritate cu angajații aflați deja pentru cea de-a șasea săptămână în grevă.

Cea mai lungă grevă. Trei muncitori în greva foamei

Ieri, trei angajați au anunțat că au intrat în greva foamei. Salariații spun că au recurs la gestul extrem pentru a trage un semnal de alarmă și i-au îndemnat pe cei din conducerea fabricii să revină la masa negocierilor. Greva foamei este și un gest de protest, a spus unul dintre cei trei muncitori, față de scrisoarea apărută în presă, redactată în numele angajaților care nu s-au alăturat greviștilor.

Oficial, greva din acest an este cea mai lungă cu care compania de la Satu Mare s-a confruntat de când a fost preluată de concernul suedez.Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. #ElectroluxRezist. Greva continuă. Doar 17 persoane au renunțat"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Electrolux, grevă, municipiul Satu Mare
FOTO. Taximetrist cu portbagajul deschis prin Satu Mare. Soluție de avarie

Închide