FOTO. Drumul din Culciu, un real pericol pentru șoferi, pietoni și locuitori

Sătmărenii are sunt obligați să tranziteze localitatea Culciu se declară revoltați de situația în care se află drumul județean. Lucrările pun în pericol șoferii și pietonii, dar și sănătatea locuitorilor care nici că mai pot sta cu geamul deschis din cauza poluării cu praf. 

Lucrările la drumul din localitatea Culciu nu se desfășoară așa cum ar trebui, spun cei care sunt obligați să tranziteze comuna, revoltați de situația în care s-a ajuns. Multe dintre zonele decopertate se află în curbă, iar semnalizările sunt mai degrabă discrete, acolo unde sunt, ceea ce înseamnă că șoferii se văd nevoiți să frânze brusc și nu de puține ori își lovesc mașinile.

Iar pericolul pentru participanții la trafic este doar o parte a problemei. Cu toate temperaturile ridicate din ultima perioadă, este greu să stai cu geamurile deschise având în vedere cantitatea mare de praf care ajunge în casă și în plămânii trecătorilor.

“Aceste zone nu sunt semnalizate in vreun fel multe dintre ele sunt in curba sau imediat după o curba, e vara și nu se poate sta cu geamul închis insa daca îl deschizi nu se poate dormi sau respira din cauza prafului respectiv a zgomotelor de frânare bruscă și de componente lovite de partea cu asfalt, aceste locuri sunt adevărate pericole și totuși nimeni nu se ocupa de ele,” explică un sătmărean.

Ritmul lent în care se desfășoară lucrările au pus la grea încercare răbdarea șoferilor și locuitorilor din zonă, iar autoritățile locale nu au oferit cetățenilor răspunsuri cu privire la durata execuției și la luarea unor măsuri suplimentare pentru protejarea participanților la trafic.

Imaginile transmise de un cititor PresaSm arată stadiul lucrărilor la începutul lunii iunie și pe 2 iulie. Aproape nimic nu s-a schimba în acest interval, a precizat sătmăreanul.

Drumul din Culciu 12 iunie 2019

Drumul din Culciu 2 iulie 2019

În ceea ce privește eventualele soluții, Consiliul Județean a anunțat astăzi că pe un alt tronson de drum, DJ 193 A, în zonele de intravilan a localităților Amați, Rușeni și Tătărești, se vor lua măsuri în așa fel încât să fie îmbunătățit traficul și reduse emisiile de praf. Este și solicitarea pe care o au și locuitorii din Culciu.

“Pentru îmbunătățirea suprafeței de rulare rutieră și reducerea emisiilor de praf, se va așterne un strat de emulsie și criblură. Lucrările vor începe în data de 10 iulie 2019. În acest fel, pe drumul județean DJ 193A,  va crește nivelul de siguranță, respectiv confortul participanților la trafic, iar mediul va fi protejat,” se arată într-un comunicat de presă al CJ Satu Mare, vorbind despre localitățile Amați, Rușeni și Tătărești.

Drumul pe care Consiliul Județean promite investiții este același pentru care șoferii și localnicii au organizat proteste luna trecută, tocmai din cauza condițiilor de trafic.

1 Comment on "FOTO. Drumul din Culciu, un real pericol pentru șoferi, pietoni și locuitori"

  1. Si in plus de toate se decoperteaza in anumite zone si raman gropi si drum distrus langa zona decopertata . Apoi in culciu mic sunt cratere de iti pierzi masina si pe toata lungimea dj 193 dj 193 b . Se lucreaza prost si haotic . Felicitari administratorului drumului care l-a lasat in paragina

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.